Čomić: Ne može vanredna sednica u redovnom prolećnom zasedanju
25.03.2020 Beograd

Čomić: Ne može vanredna sednica u redovnom prolećnom zasedanju

Čomić: Ne može vanredna sednica u redovnom prolećnom zasedanju Foto: Novi magazin / Zoran Raš
Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić izjavila je, povodom zahteva osam poslanika za sazivanjem vanredne sednice na kojoj bi se raspravljalo o načinu uvođenja vanrednog stanja, da je skupština u redovnom prolećnom zasedanju i da u njemu nema vanrednih sednica.

"Te kolege ne znaju da je skupština u redovnom prolećnom zasedanju, a u njemu nema vanrednih sednica. Mogu da skupe 84 potpisa i onda da zahtevaju od predsednice parlamenta da zakaže sednicu na kojoj će se odlučivati o dnevnom redu", izjavila je Gordana Čomić za list Danas.

Osam poslanika zatražilo je, na inicijativu Pokreta "Dosta je bilo", zakazivanje sednice skupštine na kojoj bi se raspravljalo o načinu na koji je uvedeno vanredno stanje i na kojoj bi se "Srbija vratila u ustavni okvir".

Zahtev su potpisali poslanici Saša Radulović, Branka Stamenković, Vojin Biljić, Đorđe Vukadinović, Srđan Nogo, Miladin Ševarlić, Zoran Radojčić i Aleksandra Čabraja.

Čomić je ocenila da je zbog pandemije korona virusa trebalo da se poslanici izjasne o uvođenju vanrednog stanja pomoću e-parlamenta, odnosno preko interneta.

"Toga nema u poslovniku parlamenta ali čudna vremena traže čudne modele. Skupština će, ipak, morati da se izjasnio merama Vlade i njenim donetim uredbama. Bolje bi bilo da je to urađeno u roku od 48 sati, znači odmah po uvođenju vanrednog stanja a ne nakon procene 'sada može da se sastane'", rekla je ona.

Čomić je dodala da takva procena "teško da može da se dogodi u narednih šest nedelja do dva meseca".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side