28.01.2019 Kragujevac

Član Komisije za nestale bebe: Tužilaštvo opstruira istragu o sadržaju drugog zamrzivača u Kraljevu

Član Komisije za nestale bebe: Tužilaštvo opstruira istragu o sadržaju drugog zamrzivača u Kraljevu Foto: pixabay
Član Republičke komisije za nestale bebe i predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" Radiša Pavlović ocenio je danas da tužilaštvo u Kraljevu opstruira istragu o sadržaju druge hladnjače u Opštoj bolnici u tom gradu, pošto su ranije u jednom od zamrzivača otkriveni leševi 13 mrtvorođenih beba.

Pavlović je agenciji Beta rekao da je danas saznao da u vezi s tim slučajem nisu sprovedene potrebne mere jer kako je rekao, nije zapečaćen drugi zamrzivač niti obezbeđeno mesto gde se nalazi.

"To je skandalozno, o svemu sam danas obavestio Ministarstvo unutrašnjih poslova", rekao je Pavlović i dodao da tim povodom očekuje reakciju državnog vrha i republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac.

Pavlović je naveo da je drugi kuhinjski zamrzivač veći od prvootkrivenog u kome je, kako je on video, bilo 13 leševa beba u plastičnim kesama.

"U drugom zamrzivaču ima još više plastičnih kesa nego u prvom, pa sumnjamo da su i tu leševi beba, iako u bolnici tvrde da je to patohistološki materijal", rekao je Pavlović.

On je ocenio da se slučaj drugog zamrzivača "namerno zataškava" kako javnost ne bi saznala "pravi obim afere".

"Tražim da se istraži i sadržaj drugog zamrzivača jer sumnjam da su oba zamrzivača u stvari 'štekovi' koji služe da bi se roditeljima navodno preminulih beba na porođaju, ako zatraže da ih preuzmu, podmetnule baš te iz zamrzivača", kazao je predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama".

Večernje novosti su ranije prenele da se u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu čuva 13 mrtvorođenih beba koje roditelji nisu hteli da preuzmu.

Prema navodima lista, reč je o bebama koje su rođene od 2016. godine do danas, a iz bolnice je saopšteno da su one uredno upisane u bolničkim dokumentima i da se čuvaju u skladu sa zakonom predviđenim propisima.

Direktor Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu Zoran Mrvić kazao je da je u septembru Skupština grada usvojila odluku koja predviđa formiranje komisije od članova bolnice i JKP "Čistoće" čija će nadležnost biti sahranjivanje tih beba.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side