CINS: Bio pod istragom zbog propusta u MUP-u, sad predvodi listu SNS u Senti
18.06.2020 Beograd

CINS: Bio pod istragom zbog propusta u MUP-u, sad predvodi listu SNS u Senti

CINS: Bio pod istragom zbog propusta u MUP-u, sad predvodi listu SNS u Senti Foto: Logo
Nekadašnji načelnik policije u Senti Dragan Todorović bio je pod istragom zbog propusta koji su prethodili masakru u selu Martonoš 2015. godine, a sada predvodi listu (Srpske napredne stranke (SNS) u Senti, objavio je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).


Kako je navedeno u dokumentaciji koju je prikupio CINS, on nije postupio u skladu sa procedurama po prijavama nasilja Rože Šefer i nije oduzeo oružje njenom bivšem suprugu koji je nakon toga ubio Rožu i još pet osoba.

Prema dokumentaciji do koje su došli novinari CINS-a, protiv Todorovića je podneta krivična prijava nakon što je Sektor unutrašnje kontrole policije našao više propusta u njegovom radu i radu policije u Senti.

Ova služba je utvrdila da je on odgovoran što je policija vratila oružje Šeferu i što nije u skladu sa procedurama reagovao na prijave nasilja koje je podnosila Roža.

Iako je ovu krivičnu prijavu tužilaštvo u Senti odbacilo, Todorović je proglašen odgovornim zbog disciplinskog prestupa u vezi sa postupanjem zbog prijave nasilja u porodici.

"Todorović je sada prvi na listi SNS-a za predstojeće lokalne izbore", naveo je CINS.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side