17.07.2017 Beograd

Čepurin: Bolje bi bilo da se ne vrše pritisci na Srbiju

Čepurin: Bolje bi bilo da se ne vrše pritisci na Srbiju Foto: Beta/Miloš Miškov
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je danas da bi bilo bolje da se ne vrše pritisci sa različitih strana na Srbiju i dodao da Srbija treba, pre svega, da vodi računa o svojim interesima.

"Postoji više subjekata u svetu i svaki od njih ima svoj interes, ali zadatak rukovodstva zemlje je da brani interes svog naroda i države", rekao je Čepurin novinarima posle svečanosti povodom puštanja u saobraćaj rekonstruisanog dela pruge Beograd-Bar.

On je dodao da Srbija ima svoju vladu i predsednika koga je birao srpski narod i da je njegova obaveza da brani interese Srbije, a ne bilo koga drugog.

"Odnosi Srbije i Rusije imaju neverovatnu dubinu, to su istorijske, moralne i strateške, dimenzije i onda neki glasovi sa strane neće ništa promeniti", kazao je Čepurin.

On je dodao da su Rusija i Srbija, kako je rekao, "kao dva velika voza koja idu napred, ali nisu usmereni ni protiv koga" i da ostaju prijateljske zemlje da sarađuju i u budućnosti.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 17.07.2017, 14:45h rodoljub

    Ono sto rade Amerikanci mnogo je vise i gore od pritisaka. To je ucena i pretnja. Srbija nikada nece i ne sme zaboraviti da su oni bombardovali i ubijali gradjane Srbije, pa ne mogu ocekivati da ce pretnjama i ucenama, onako kako to cine svuda u svetu, pridobiti prijatelje . Amerika je imperija zla

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side