Cakaj poručio Dačiću da je zbog njega 28 godina izbeglica
12.04.2019 Priština

Cakaj poručio Dačiću da je zbog njega 28 godina izbeglica

Cakaj poručio Dačiću da je zbog njega 28 godina izbeglica Foto: Beta / Dragan Gojić
Ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj poručio je danas u Varšavi ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću da je zbog njega već 28 godina izbeglica.Tokom sastanka ministara spoljnih poslova u Varšavi, Dačić je zatražio da ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli napusti sastanak i posle toga je sam ustao da napusti sastanak.

Na to je reagovao ministar spoljnih poslova Albanije, Gent Cakaj, poreklom sa Kosova.

"Znam da me čuješ, zato govorim. Govor Dačića je retorika XX veka i totalno bez osećaja. Dačić je 28 godina u politici, ja imam 28 godina. Ali zbog njegovih 28 godina, ja sam 28 godina izbeglica", kazao je Cakaj, a prenosi portal gazetaexpreš.com.

Dačić je zatražio reč, ali mu to nije dozvoljeno od predsedavajućeg sastanka.

Ova epizoda događa se nakon što delegacija Srbije 5. marta u Tirani, na Konferenciji o klimi na zapadnom Balkanu, nije htela da učestvuje sa delegacijom Kosova, iako su obe pozvane na konferenciju, a predstavnici Kosova nisu prihvatili da budu predstavljeni pod fusnotom UNMIK-a pošto su nezavisna država, podseća portal. Srpska strana nije prihvatila učešće Kosova na konferenciji u Tirani i zbog toga je napustila konferenciju.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side