Čačak: Pripreme za smeštaj 200 osoba sa blagim simptomima virusa
31.03.2020 Beograd

Čačak: Pripreme za smeštaj 200 osoba sa blagim simptomima virusa

Čačak: Pripreme za smeštaj 200 osoba sa blagim simptomima virusa Foto: prtscr/youtube
U sportskoj hali u čačanskom naselju Atenica u toku su pripreme za smeštaj 200 osoba kod kojih bude potvrđeno prisustvo koronavirusa sa blažim simptomima.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je novinarima da će hala za nekoliko dana biti spremna za prijem pacijenata.

Navodeći da je hala u Atenici drugi objekat u Čačku koji je predviđen za te namene, Todorović je podsetio da je ranije i Studentski dom pripremljen za smeštaj osoba sa koronavirusom.

"Imamo 550 potencijalno osposobljenih ležajeva na dve lokacije. Želimo da rasteretimo Opštu bolnicu Čačak za one najteže pacijente, a oni sa blažim simptomima koji budu pozitivni na koronavirus biće smešteni na ove dve lokacije", rekao je Todorović novinarima posle obilaska hale u Atenici.

Najavio je da je u planu opremanje još dve lokacije u gradu u koje će biti smeštane osobe sa blažim simptomima na koronavirus.

Dodao je će Gradski Štab za vanredne situacije i Radni tim ubuduće sve izveštaje upućivati republičkom Kriznom štabu na čijem čelu je premijerka Ana Brnabić.

"Oni će davati sve informacije vezane za epidemiju koronavirusa, a Gradski štab, gradonačelnik i Gradsko veće saopštavaće sve ono što se tiče komunalnih delatnosti i zaključaka Štaba za vanredne situacije na lokalnu", rekao je Todorović.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side