Bujošević najavio tužbu protiv Marinike Tepić
14.09.2020 Beograd

Bujošević najavio tužbu protiv Marinike Tepić

Bujošević najavio tužbu protiv Marinike Tepić Foto: prtscr youtube
V.d. generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević najavio je danas da će povodom optužbi na rad RTS-a koje je u otvorenom pismu Upravnom odboru RTS-a iznela potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, podneti tužbu.

"Zakasnela je briga Marinike Tepić za finansije RTS. Veoma zakasnela. O njima je trebalo da brine u vreme kada Vlada Srbije, kojom je rukovodila tadašnja stranka njenog političkog lidera, nije ispunjavala zakonsku obavezu stabilnog i dovoljnog finansiranja RTS", poručio je Bujošević.

On je u pisanom saopštenju naveo da RTS "od 2016. ima stabilno, a od 2018. godine i dovoljno finansiranje", kao i da je u vreme njegovog mandata uneto niz novina u poslovanju te kuće, zahvaljujući "domaćinskom" ponašanju.

Bujošević je saopštio da je "zatekao RTS sa 18 miliona evra duga bankama, 23 miliona evra duga Vladi Srbije (trošene na isplatu plata), 24 miliona duga raznim dobavljačima".

"RTS je bio prezadužen, poslovao je sa gubitkom od 2007. godine. U mom mandatu RTS je otplatio dug bankama, počeo sa otplatom duga Vladi Srbije, sve druge svoje obaveze plaća u roku kraćem od zakonskih 60 dana. Uredno plaćamo i sve obaveze državi, oko 18 miliona evra godišnje za poreze i doprinose", naveo je Bujošević.

Kako se navodi u saopštenju, finansije RTS-a su toliko stabilne da danas ugovor sa RTS-om služi firmama koje sarađuju sa tom medijskom kućom "kao zalog za novi kredit".

"Banke veruju u stabilnost i dobre finansije RTS-a, što je valjda dovoljan razlog za novu 'zabrinutost' Marinike Tepić ovoga puta nad sudbinom bankarstva. I konačno, posle sedam godina pravljenja gubitaka, RTS je u prvoj godini mog mandata zabeležio dobit, koja je prošle godine bila tolika da smo platili na nju porez od 4,5 miliona evra", rekao je Bujošević a navodi se u saopštenju koje je prosledila Služba za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side