BU objavio Rešenje Odbora za profesionalnu etiku kojom se potvrđuje da je doktorat Malog plagijat
29.11.2019 Beograd

BU objavio Rešenje Odbora za profesionalnu etiku kojom se potvrđuje da je doktorat Malog plagijat

BU objavio Rešenje Odbora za profesionalnu etiku kojom se potvrđuje da je doktorat Malog plagijat Foto: Beta / BEOINFO / MO
Univerzitet u Beogradu objavio je danas na svojoj internet strani Rešenje Odbora za profesionalnu etiku kojom se potvrđuje da je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat.

U Rešenju koje se u celosti može pročitati na (www.bg.ac.rs/sr/vest.php?id=1368) se navodi da je "Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, postupajući po žalbi rektorke Univerziteta u Beogradu (Ivanke Popović) od 8. novembra 2019.godine, i po žalbama Siniše Malog i njegovih advokata na Odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka od 28. oktobra 2019.godine, utvrdio neakademsko ponašanje Siniše Malog".

"Na sednici održanoj 21. novembra na osnovu Pravilnika o utvrđivanju neakademskog ponašanja u pisanju akademskih radova doneto je Rešenje kojim se preinačuje Odluka Nastavno-naučnog veća FON-a od 28. oktobra 2019.godine i utvrđuje neakademsko ponašanje Siniše Malog", piše u Rešenju.

U Rešenju Odbora za profesionalnu etiku se navodi da je "Siniša Mali prilikom izrade doktorske disertacije "Kreiranje vrednosti kroz proces restruktuiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji", koju je odbranio na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine, doslovno preuzeo tekstove drugih autora bez navođenja imena autora i izvora iz kojih je tekst preuzet".

Nije bilo ni "jasnog obeležavanja preuzetih delova, čime je učinio povrede Kodeksa profesionalne etike Univerziteta u Beogradu iz člana 22 (plagiranje)".
Odbačen je "zahtev Siniše Malog za preispitivanje odluke Nastavno-naučnog veća FON-a od 28.oktobra 2019. godine kao nedozvoljen".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side