Brrnabić: Rano za pobednički grug u borbi protiv virusa, situacija pod kontorlom
25.05.2020 Beograd

Brrnabić: Rano za pobednički grug u borbi protiv virusa, situacija pod kontorlom

Brrnabić: Rano za pobednički grug u borbi protiv virusa, situacija pod kontorlom Foto: Beta, Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je prerano za "pobednički krug", ali da je situacija sa epidemijom korona virusa pod kontrolom.

Ona je za TV Prva rekla da Srbija polako otvara granicu i da je odluka o slobodnom ulasku u Srbiju "došlo pravremeno", što je naročito važno za privredu.

"Građani nemaju razloga za brigu, ali je potrebno da se pridržavajui mera, kao što je nošenje maski", rekla je Brnabić.

Ona je, odgovarjući na pitanja gledalaca, rekla da je preporuka Kriznog štaba da se festival Egzit odloži za avgust, ako tada budu povoljni zdravstveni uslovi.

Najavila je da će se tokom ove sedmice sastati se sa predstavnicima tog festilvala da bi se videlo šta je potrebno da bi festival bio održan u zdravstveno bezbednim uslovima.

"Početkom juna donećemo odluku da li će biti održan", rekla je Brnabić.


Nisam se prijavila za 100 evra, moj posao je da obezbedim da ih građani dobijuPremijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su se građani "skoro uniformno" prijavili za pomoć od 100 evra, s obzirom na broj koji je to učinio, što pokazuje da je to "fantastilčna mera".

Ona je za TV Prva rekla da se nije prijavila za 100 evra, jer je njen "posao da građanima obezbedi da ih svi dobiju i što efikasnije".

"Ja sam na usluzi građanima, nisam građanin kao takav koji će koristiti takve mere podrške", rekla je Brnabić.

Na pitanje gladaoca kada će se penzionerima vratiti deo koji im je uzet, ona je navela da "nije dirano u zagarantovano pravo", već u ono što je nekad "politički obećavano a bilo je neodrživo".

"Od 2012. penzije su značajno povećane", rekla je Brnabić, dodajući da penzije ispod 25.000 nisu dirane.

Ona je najavila da uskoro počinje testiranje na antitela po zahtevu građana, kako bi videli da li su bili oboleli od korona virusa, što će koštati oko 1.000 dinara, tako da država na tome neće zarađivati.

"Građani koji se testiraju kao deo studije koja se sad sprovodi neće plaćati", rekla je Brnabić, navodeći da to istraživanje obuhvata tačno određeni broj domaćinstava.


Danas sastanak posvećen merama za otvaranje novih radnih mesta

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će danas biti održan sastanak sa kabinetom predsednika Aleksandra Vučića kako bi se razmotrile dodatne ekonomske mere za otvaranje novih radnih mesta.

"Danas u podne je sastanak koji će imati kabinet predsednika predsednika Vučića sa mojim kabinetom, ministrom finansija i ministrom privrede, da razmišljamo o dodatnom paketu za zapošljavanje i otvaranju novih radnih mesta, nakon ove korona virus krize", rekla je Brnabić za TV Prva.

Ona je, komentarišući pitanja koja su joj gledaoci postavili, rekla da je "kristalno jasno šta je ono što brine građane i šta se mora uraditi".

Kako je navela, pitanja su bila posvećena brizi o zdravlju zbog korana virusa, i radnim mestima.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side