08.11.2018 Beograd

Brnabić zatražila od Vlade da napiše pismo svim zemljama sveta o ponašanju Prištine

Brnabić zatražila od Vlade da napiše pismo svim zemljama sveta o ponašanju Prištine Foto: Beta / Miloš Miškov
Premijerka Srbije Ana Brnabić zatražila je danas na sednici Vlade da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma koje će u ime Vlade poslati predsednicima vlada svih zemalja sveta u kojem će ukazati na odluke i ponašanje institucija u Prištini.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Brnabić želi tim pismom da ukaže da prištinske vlasti "u potpunosti i kontinuirano krše sve postignute dogovore, regionalne inicijative i međunarodne sporazume, pa čak i dokumente koje su Privremene institucije same donosile i usvajale, kao što je Ustav tzv. Republike Kosovo".

Tim pismom Vlada Srbije želi da upozori na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine, kao i na "namerno i direktno urušavanje atmosfere dijaloga u trenutku kada Srbija ulaže maksimalan napor za njegovo intenziviranje u cilju dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta za sve stanovnike ovog dela Evrope". 

"Predsednica Vlade je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima širom sveta pojača kako bi svi bili svesni kompleksnosti situacije u kojoj Srbija vodi dijalog, čime bi se na najdirektniji način dala puna podrška naporima predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i obezbedila što veća sigurnost za naš narod na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.  

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 8.11.2018, 17:32h Naravno...

    "Brnabić zatražila od Vlade da napiše pismo svim zemljama sveta o ponašanju Prištine..." ... - Pa, jasno! Sve vlade sveta jako će se potresti (od njihove trešnje - pomeriće se osa planete Zemlje, onda ćeopet nastati klimatske promene)...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side