15.11.2018 Sofija

Brnabić: Veliki prijateljski gest Bugarske prema Srbiji na glasanju u ENTSO-E

Brnabić: Veliki prijateljski gest Bugarske prema Srbiji na glasanju u ENTSO-E Foto: Beta, Vlada Srbije
Srpska premijerka Ana Brnabić ocenila je danas u Sofiji da podrška Bugarske Srbiji na glasanju u Evropskoj mreži operatera za prenos električne energije (ENTSO-E) predstavlja "veliku uslugu i veliki prijateljski gest".

Brnabić, koja je danas u Sofiji učestvovala na Evropskom startap samitu, rekla je novinarima da je bugarskom premijeru Bojku Borisovu zahvalila na toj podršci, odnosno sprečavanju izbacivanja Srbije iz elektroenergetske mreže sa Kosova.

"Zahvalila sam mu na podršci koju nam je Bugarska, iako je priznala nezavisnost Kosova, pružila na glasanju u ENTSO-E. To je izuzetno značajno za sve Srbe koji žive na Kosovu, da elektromreža Srbije ostane prisutna tamo za njihovu sigurnost snabdevanja", kazala je predsednica Vlade Srbije.

Dodala je da se danas zahvalila i premijerima Makedonije i Crne Gore, Zoranu Zaevu i Dušku Markoviću, takođe učesnicima Evropskog startap samita, što su bili uzdržani na tom glasanju, jer je to "Srbiji mnogo značilo".

Ona je navela da je danas imala "dobar" sastanak s Borisovom, da su razgovarali o konkretnim temama, regionalnoj saradnji i zajedničkim energetskim projektima.

Brnabić je navela da je u Sofiju došla kako bi "još jednom dala podršku regionalnoj saradnji" i ocenila da je "predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić prepoznat kao čovek koji jako mnogo ulaže u veću povezanost regiona, političku, društvenu, ekonomsku i kroz regionalnu kancelariju za mlade".

"Ovo je druga konferencija ove nedelje na koju je Srbija pozvana, kao zemlja primer, da kaže šta je sve urađeno i kako druge zemlje mogu to da postignu", kazala je predsednica srpske vlade.

Navela je da je "prezadovoljna ocenom koju su drugi dali Srbiji" i ocenila da je u Srbiji mnogo toga urađeno u poslednjih nešto više od godinu dana, uključujući uvođenje u osnovne škole informacionih tehnologija kao obaveznog predmeta i preduzetništva.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side