Brnabić: Svaki dan kršenja samoizolacije produžava mere za najstarije za jedan dan
05.04.2020 Beograd

Brnabić: Svaki dan kršenja samoizolacije produžava mere za najstarije za jedan dan

Brnabić: Svaki dan kršenja samoizolacije produžava mere za najstarije za jedan dan Foto: Beta / Slobodan Miljevic
Premijerka Srbije Ana Brnabić je ocenila da svaki dan tokom kog se mere samoizolacije ne poštuju produžava meru potpune zabrane kretanja za najstarije sugrađane za po jedan dan.

Brnabić je takođe kazala je da građani koji ne poštuju mere ograničenja kretanja ili okupljanja pokazuju "ogromnu nesolidarnost" prema zdravstvenim radnicima, a ponovila je da su takvi građani "sebični i licemerni" ako uveče aplaudiraju lekarima u znak podrške.

"Mislim da je to sramota, sebičluk i vrhunac licemerja", rekla je Brnabić tokom svog gostovanja na TV Pink.

Premijerka je još jednom apelovala na građane da poštuju Uredbu Vlade Srbije koja ograničava kretanje i da se pridržavaju svih propisanih preventivnih mera.

Brnabić je dodala da se ljudska prava mogu suspendovati ako je ugroženo pravo na život ako je ugroženo pravo na život i dodala da svi oni koji kritikuju uvedene mere moraju da kažu šta bi oni uradili u istoj situaciji.

 

Brnabić: Lažne vesti direktno ugrožavaju živote

Premijerka Ana Brnabić kazala je da "lažne vesti" koje se pojavljuju tokom trenutne zdravstvene krize izazvane korona virusom direktno ugrožavaju živote, i da lične i profesionalne diskvalifikacije trebaju da sačekaju period nakon okončanja epidemije.

"Mi smo u prvih nekoliko dana imali veliki broj zdravstvenih radnika koji su se prijavljivali da volontiraju... Kada plasirate 'lažnu vest' da nema zaštitne opreme, može da se dogodi da se oni ne javljaju na posao, pronalaze izgovore... znači direktno ugrožavate ljudske živote", ocenila je Brnabić na TV Pink.

Ona je navela da su medijski navodi da su se prvi zaraženi korona virusom krili neko vreme kako bi Srpska napredna stranka prikupila potpise za sada otkazane lokalne i parlamentarne izbore "direktna optužba".

"Nemojte sada da (napadate) lični i profesionalni kredibilitet ljudi... Nemojte da kritikujete stručnjake zato što sede sa predstavnicima Vlade", rekla je ona.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side