14.03.2018 Beograd

Brnabić sa potpredsednikom Skupštine Južne Koreje o odnosima dve zemlje

Brnabić sa potpredsednikom Skupštine Južne Koreje o odnosima dve zemlje Foto: Beta / Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa potpredsednikom Narodne skupštine Južne Koreje Đu Sun Parkom o razvoju ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, koji se, kako je saopšteno, zasnivaju na dobroj političkoj, ekonomskoj ali i naučnoj saradnji.

Kako je saopšteno iz Vlade, Brnabić je ocenila da su odnosi dve zemlje bliski uprkos geografskoj udaljenosti.

Ona je zahvalila na donacijama Koreje, kao i na značajnoj finansijskoj pomoći u rešavanju problema migrantske krize. Naglasila je da Srbija podržava dijalog Seula i Pjongjanga u rešavanju otvorenih pitanja, koji je, kako smatra, jedini način očuvanja stabilnosti na korejskom poluostrvu.

Sagovornici su se saglasili da Srpsko-korejski informatički pristupni centar od otvaranja u Beogradu radi veoma aktivno i da će u saradnji sa njim biti izrađen Adresni registar Srbije.

Potpredsednik Narodne skupštine Južne Koreje Đu Sun Park pozvao je premijerku Srbije da poseti njegovu zemlju uoči obeležavanja značajnog jubileja naredne godine - tri decenije od uspostavljanja ; diplomatskih odnosa Srbije i Koreje.

On je istakao da gleda na Srbiju kao na zemlju velikih potencijala za investicije, koju odlikuju kvalifikovana radna snaga i dobri uslovi za nova ulaganja, kako u privredu tako i u IT sektor, koji u njegovoj zemlji dostiže najviše standarde.

Sun Park je kazao da očekuje intenzivniju saradnju u oblasti kulture, pogotovo posle uspešne manifestacije "Dani korejske kulture", koja je održana prošle godine u Beogradu.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side