08.09.2019 Beograd

Brnabić: Revizija istorije koja se dešava u Hrvatskoj je zastrašujuća

Brnabić: Revizija istorije koja se dešava u Hrvatskoj je zastrašujuća Foto: Beta / Slobodan Miljević
Revizija istorije koja se dešava u Hrvatskoj je zaštrašujuća i ne samo za Srbiju i region, već i za celu Evropu, a to je problem koji prevazilazi Srbiju, to je problem EU, izjavila je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić za regionalnu tv N1.

"Mislim da se njihova cela kampanja zasniva na Srbiji i ko može da bude veći nacionalista u negativnom smislu reči. To ne doprinosi odnosima, šta god Srbija uradi, Hrvatska na to gleda kao na provokaciju. Legitimno je da pošalješ delegaciju da oda počast žrtvama na jednom od najvećih stratušta Srba, Jevreja i Roma na celoj teritoriji Evrope, žao mi je što to Hrvatska nije dozvolila", precizirala je premijerka.

Da podsetimo, u subotu ujutro je delegaciji Vojske Srbije, koju su činili starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, zabranjen ulazak u Hrvatsku. Delegacija je, kao i prethodnih godina, trebalo da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovačkih novomučenika i bila je na vreme i po uobičajenoj proceduri najavljena.

Na pitanje da li je moguć razgovor, Ana Brnabić navodi da to ne zavisi od Srbije, koja je, kako je navela, uvek spremna za dijalog."Nažalost, dok kod njih traje kampanja, ne vidim da su otvoreni za razgovor i poruke koje vode ka normalizaciji odnosa. Ta revizija istorije koja se dešava u Hrvatskoj je zaštrašujuća i ne samo za Srbiju i region, već za celu Evropu i to je problem koji prevazilazi Srbiju, to je problem EU", zaklučila je Ana Brnabić.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side