23.04.2019 Beograd

Brnabić: Razgraničenje nije bilo na agendi, bila je jedna od opcija

Brnabić: Razgraničenje nije bilo na agendi, bila je jedna od opcija Foto: Beta / Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da razgraničenje sa Kosovom nikada nije bilo na agendi, već da je bilo jedna od opcija.

"Nikad taj predlog nije bio na stolu. Da li očekujem da dođe do sporazuma do oktobra? Ne očekujem. Nemam razloga da verujem jer smo sve dalje od dijaloga i od mogućeg rešenja", rekla je Ana Brnabić koja učestvuje n ekonomskom forumu na Jahorini, a prenosi RTS.

Ona je rekla da ;šest godina Priština ne poštuje Briselski sporazum, da nije formirana Zajednica srpskih opština iako je Beograd ispunio sve obaveze.

Kako je rekla, Evropska unija koja je bila garant sporazuma ništa nije učinila da Priština ispuni sporazum. 

Ona je navela da je usledio čitav niz poteza ako što su takse od 100 odsto na srpsku robu, formiranje tzv. vojke Kosova i usvajanje prištinske platforme za dijalog "koja je suprotna svemu što jeste dijalog".

"Ja sam rekla a tu je i Aleksandar Vučić bio jasan, naša crvena linija su takse i Priština mora da povuče tu odluku. Ne trpimo pritiske, svi naši partneri razumeju da se na Srbiju više ne može vršiti pritisak. Mi smo pouzdan i ozbiljan partner i tako se odnose prema nama", rekla je Brnabić.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side