17.06.2019 Beograd/ London

Brnabić održala predavanje u Londonskoj školi za biznis

Brnabić održala predavanje u Londonskoj školi za biznis Foto: Beta / Slobodan Miljevic
Premijerka Srbije Ana Brnabić održala je večeras u Londonskoj školi za biznis predavanje "Kako pobediti u Četvrtoj industrijskoj revoluciji" u kojem je istakla da je na početku svog mandata kao dva prioriteta svoje vlade navela digitalizaciju i obrazovanje.

Brnabić je danas počela dvodnevnu posetu Velikoj Britaniji tokom koje će biti na nekoliko skupova.

Pominjući Nikolu Teslu, rekla je da Vlada Srbije radi na stvaranju povoljnog okruženja da bi veliki umovi ostali u zemlji i dobili šansu da "Srbiju prepoznaju kao pobednika u toj četvrtoj industrijskoj revoluciji", prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

"Ja sam optimista i vidim da postoje neki izazovi, ali vidim da Četvrta industrijska revolucija nudi mnogo više šansi, posebno za zemlje kao što je Srbija", ocenila je Brnabić.

Ona je rekla da treba dati odgovore na dva ključna izazova: obrazovanje, odnosno kako uspostaviti obrazovni sistem za budućnost, i kako promeniti instiuticije.

"Ako odgovorimo adekvatno na ova dva izazova, možemo postati jedan od pobednika Četvrte industrijske revolucije, bez obzira na veličinu zemlje, ekonomije ili gde se nalazimo danas", smatra premijerka.

Ona je rekla da je važno da Srbija brani svoju intelektualnu svojinu da bi od ekonomije radno intenzivnih investicija došla do ekonomije zasnovane na intelektualnoj svojini.

Premijerka će u utorak govoriti na forumu lista "Fajnenšel tajms" "Zapadni Balkan" (FT Western Balkans Forum) o "Mogućnosti ulaganja u brzorastućem regionu". Forum organizuju Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (WB6 CIF) i britanski list.

Na tom skupu će učestvovati i predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti, premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predstavnici međunarodnih finansijskih institucija i poslovne zajednice.

Brnabić će potom održati predavanje na Kraljevskom institutu za međunarodne poslove (Royal institute of international affairs, Ćatham house) na temu "Srbija, Balkan i Evropska unija". Najavljeno je da će govoriti o putu Srbije ka EU, o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine, izazovima za zemlje Balkana u evrointegraciji, kao i o EU posle izbora za Evropski parlament i o Bregzitu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.06.2019, 08:30h Valjda: u MOSKVI!

    "Premijerka Srbije Ana Brnabić održala je večeras u Londonskoj školi za biznis predavanje "Kako pobediti u Četvrtoj industrijskoj revoluciji"... - Opet - ŠTAMPARSKA (LEKTORSKA) GREŠKA: pa valjda je to predavanje bilo u MOSKVI! Koji crni London (kad znamo da Englezi... i tako to, i šire, i šire

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side