Brnabić odbacila navode o sukobu interesa
28.06.2017 | 15:13h ► 15:20h Beograd

Brnabić odbacila navode o sukobu interesa

Brnabić odbacila navode o sukobu interesa Foto: Beta, AP / Darko Vojinović
Mandatarka Ana Brnabić odbacila je danas navode o mogućem sukobu interesa jer je njen rođeni brat direktor firme Aseko koja konkuriše za državne poslove u Srbiji.


Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pitao je u skupštini Brnabić da li je u sukobu interesa ako angažuje tu firmu da radi za Vladu Srbije.

Brnabić je istakla da je ona kao ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu tražila mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije o tome, a da su oni u mišljenju naveli da nema sukoba interesa.

Po njenim rečima, preporučeno joj je da kada na tenderu eventualno pobedi firma u kojoj je njen brat, dostavi dokumentaciju kako bi oni uradili dodatne procene o tome kako je tender sproveden.

"To je međunarodna kompanija sa regionalnim centrom u Beogradu i zapošljava više od 500 inženjera. Ta kompanija ima ozbiljne i striktne antikorupcijske mere ako se u bilo kom trenu pokaže da su imali bilo kakav konflikt interesa, a posebno u saradnji sa javnom upravom i institucijama. Sa dve strane smo zaštićeni zakonima Srbije i Agencije za borbu protiv korupcije i samim tržištem", istakla je Brnabić.

Ona je kazala da će se apsolutno pridržavati slova zakona i odgovarati na sva pitanja koja su, kao i ovo o njenom bratu, legitimna.

Brnabić je, međutim, napomenula i da njen brat ima 44 godine, dvoje dece i odvojen život od njenog i da ako je izaberu za premijerku ne treba da znači da on mora zbog toga da da otkaz.

 

Neću se obazirati na uvrede

Kandidatkinja za predsednika Vlade Srbije izjavila je danas da se neće obazirati na uvrede koje je čula nebrojeno puta na račun seksualne orijentacije i na to da će ona u novoj vladi biti "fikus".

"Na lične uvrede neću da odgovaram. U proteklih sedam dana bilo ih je nebrojeno. Ovih dana ih ima dosta, od toga da li sam gospodin ili gospođica jer se nisam rodno opredelila, da sam sultanija, homopremijerka, fukus, ikebana. Mi treba da radimo a možete da me zovete kako hoćete", istakla je ona i upitala da li kandidat za premijera treba da odgovora na takve stvari.

Ona je istakla da će ukoliko dobije poverenje, prvog dana otići na posao i pokušati da promeni makar jednu malu stvar.

"Biću otvorena za svaku kritiku", dodala je ona.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side