Brnabić: Nadležni organi treba da se bave ulogom Branka Stefanovića u delegaciji GIM-a
28.01.2020 | 12:15h ► 12:55h Beograd

Brnabić: Nadležni organi treba da se bave ulogom Branka Stefanovića u delegaciji GIM-a

Brnabić: Nadležni organi treba da se bave ulogom Branka Stefanovića u delegaciji GIM-a Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je upitna uloga oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića u delegaciji privatne firme GIM koja se bavi trgovinom naoružanjem i vojnom opremom prilikom posete italijanskoj fabrici oružja "Bereta", ali da treba dozvoliti nadležnim institucijama da se time bave.

Ona je na pitanje novinara zašto je zabranila ministrima da govore o "aferi Krušik" rekla da je zamolila ministre da ne odgovaraju na pitanja oko fabrikovanih afera.

Otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića posetio je, kako su preneli mediji, u maju 2019. godine italijansku fabriku oružja "Bereta" kao jedan od trojice predstavnika privatne firme GIM koja se bavi trgovinom oružjem, a ministar je kada je otkrivena ta afera negirao da njegov otac ima ima bilo kakve veze sa tom firmom.

"Treba da ispoštujemo postulate pravne države da sud utvrdi činjenice i donese odluku", rekla je Brnabić.

"Građani su nam dali mandat da se bavimo reformama, nezaposlenošću, a ništa od toga nismo mogli da govorimo od fabrikovanih afera", rekla je Brnabić.

Dodala je da su njeni ministri na raspolaganju svim nadležnim organima.

 

Spor Telekoma i Junajted grupe nema veze sa slobodom medija

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da spor Telekoma Srbije i Junajted grupe oko emitovanja 17 njihovih kanala nema nikakve veze sa slobodom medija, a da je televizija N1 od toga napravila političku kampanju.

Ona je na pitanje novinara N1 televizije šta je politička kampanja u izveštavanju o sporu Telekoma i Junajted grupe, rekla da nije imala nameru da se meša u poslovni spor Telekoma Srbija i Junajted grupe dok to nije pretvoreno u "političku kampanju".

Kablovski operatori u sastavu Telekoma prestali su od 17. januara da emituju kanale Junajted medija jer nisu mogli da se dogovore o ceni usluga. Junajted je ponudio emitovanje samo televizije N1, a Telekom traži dozvolu za emitovanje svih kanala.

"Telekom je tražio da se nastavi emitovanje svih kanala dok se ne postigne dogovor, a Junajted grupa je naredila da se ugase svi kanali", rekla je Brnabić novinarima na konferenciji o modernizaciji sistema paušalnog oporezivanja.
Istakla je da niko iz vlasti nije ukinuo emitovanje kanala Junajted medije i da se poslovni spor ne može dovesti u vezu sa ugrožavanjem slobode medija.

"Napravili ste lažnu vest da je neko zabranio emitovanje N1 televizije i od toga ste napravili političku kampanju koju odlično vodite", rekla je Brnabić, obraćajući se novinaru N1 televizije.

Dodala je da se i ona zalaže i apeluje na Telekom i Junajted grupu da se dogovore oko emitovanja kanala Junajted medije do postizanja konačnog dogovora oko detalja ugovora.

Brnabić je rekla da Telekom ne prihvata ponudu Junajted grupe da emituje samo kanal N1, a ne sve u okviru kojih je i Sport klub koji je najgledaniji kanal dok je N1 televizija na 38 mestu, jer mora da brine i o svom poslovnom interesu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side