19.07.2019 Beograd

Brnabić kaže da nije znala da je Medijska strategija izmenjena poslata u Brisel

Brnabić kaže da nije znala da je Medijska strategija izmenjena poslata u Brisel Foto: Beta / Slobodan Miljević
Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da su izmenjeni tekst Medijske strategije u Brisel poslali njeni saradnici bez njenog znanja, navodeći da "apsolutno misli da je došlo do greške", i da se u "potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu" dođe do najboljeg mogućeg rešenja.

"Nisam se bavila detaljno ni samim finalnim Nacrtom medijske strategije, niti zamerkama. Na kraju krajeva, ako ćemo iskreno, nije pri mom kabinetu ni trebalo da se radi Medijska strategija. To je bila inicijativa medijskih i novinarskih udruženja da se to ne radi više pri Ministarstvu kulture i informisanja, nego pri mom kabinetu. Ja sam na to pristala zato što sam želela iskreno da pokrenemo taj proces", rekla je Brnabić u intervjuu za TV N1.

Ona je rekla da je bila "pod utiskom da se na kraju krajeva i taj Nacrt koji je poslat Evropskoj komisiji, da su nekako svi članovi Radne grupe bili upoznati s tim", a da se iznenadila da nisu, kao i da je zatim videla u medijima komentare i da "neki članovi Radne grupe imaju neke ozbiljne supstancijalne zamerke na taj Nacrt medijske strategije".

Kako je rekla, za nju je jedan od osnovnih ciljeva Medijske strategije i rada na Medijskoj strategiji bolje poverenje, izgradnja međusobnot poverenja."I apsolutno ne želim da se u jednom trenutku razmišlja da ćemo mi ići na usvajanje Medijske strategije, a da to nije prošlo kroz Radnu grupu, da Radna grupa ne zna tačno koji dokument ide, i da o tom dokumentu pričamo", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da došlo do greške kada je takav Nacrt poslat u Brisel.

"Mislim taj Nacrt su hteli da pošalju, ali je došlo do greške zato što su izbacivali neke supstancijalne stvari oko kojih su radili svih tih meseci u okviru Radne grupe. Ja želim da razumem zašto su izbačene, ko je izbacio i koje su tačno zamerke tih ljudi koji su izbacili i da sednemo zajedno ponovo sa medijskim i novinarskim udruženjima i da vidimo o čemu se radi", rekla je Brnabić.

Ona kaže da pokušava da ima potpuno otvoren kanal komunikacije s medijskim i novinarskim udruženjima.

"Da ne želimo da imamo najbolju moguću Medijsku strategiju koja je i do kraja sprovedena u tom potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu, ne bih ovo radila, i svakako ne bih ovo radila lično. Ponovo, došlo je do nekih, ne znam kako da kažem, isklizavanja u tom procesu. Ne znam zbog čega i ne znam kako i žao mi je što je do toga došlo. Sešćemo i videćemo kako to da popravimo", rekla je Brnabić za TV N1.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 20.07.2019, 09:23h Данко Б. Марин

    Битно је да напредна иде напред, мученица није у почетку знала да закон мора да се изгласа у Народној скупштини Србије....

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side