16.10.2018 | 13:43h ► 18:00h Beograd

Brnabić: Izjava Skota o Kosovu je skandalozna i neverovatna

Brnabić: Izjava Skota o Kosovu je skandalozna i neverovatna Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je "skandalozna i neverovatna" jučerašnja izjava ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajla Skota da Vlada Kosova "nije takozvana", jer je reč o "nezavisnoj i suverenoj zemlji".

"Mislim da je (ta izjava) neprimerena ne samo u diplomatiji, već (se radi o) jednom nepoštovanju svojih domaćina, a posebno što je data u Vladi Srbije. Vi takvu izjavu ne bi trebalo da date makar zbog kućnog vaspitanja", rekla je Brnabić novinarima u Nišu.

Brnbić je kazala da je Skot bio na sastancima kada je ona u više navrata reagovala i izjavila da će, ako čuje da neko u Vladi naziva Kosovo državom, sastanak odmah prekinuti i zamoliti prisutne da napuste Vladu Srbije.

"Skot je bio prisutan na tim sastancima, i opet je izjavio to što je izjavio, a to je krajnje neprimereno", ocenila je Brnabić.

Izrazila je žaljenje što izjavu ambasadora mora da komentariše u kompaniji Filip Moris koja je, kako je dodala, najveći američki investitor u Srbiji i "pravi ambasador svoje zemlje".

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot u ponedeljak je rekao, na pitanje novinara, da kosovska vlada "nije takozvana već Vlada Kosova, jer je reč o nezavisnoj i suverenoj zemlji".

 

Brnabić Čepurinu: Putinova poseta velika čast

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je u današnjem razgovoru sa ambasadorom Rusije, Aleksandrom Čepurinom da je za Srbiju velika čast što će predsednik Vladimir Putin posetiti Srbiju januara iduće, 2019. godine.

Vlada Srbije je saopštila da je Brnabić rekla da će Putinova poseta biti dobra prilika da se učvrsti međudržavna saradnja i da se potpiše više sporazuma.

Brnabić je uz to još jednom zahvalila Rusiji zbog njene podrške teritorijalnom integritetu Srbije.

Čepurin je, piše u saopštenju, "izrazio zadovoljstvo dijalogom, saradnjom i razmenom poseta na najvišem nivou".

Brnabić i Čepurin su razgovarai i o saradnji u privredi, o energetskoj stabilnosti i saradnji u kulturi, kao i o Međuvladinom komitetu za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Rusije i Srbije.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 16.10.2018, 19:26h Planeta Zemlja - tajna je velika....

    "Ana Brnabić izjavila je danas u Vranju da je duvanska industrija medju najuspešnijim privrednim granama u Srbiji i da čak 11 odsto od ukupnih poreskih prihoda..." ... - Zaista ima na ovoj Planeti čudnih stvari: u Srbiji je pušenje STROGO ZABRANJENO manje-više u SVIM PROSTORIJA u kojima se žene/muškarci skupljaju (osim, naravno, u privatnim stanovima, koji su i za Državu NEPOVREDIVI - "ukoliko Zakon ne propiše drukčije..."). Tako je isto i u mnogim drugim državama (ne znam kako je u bratskim nam državama Rusiji i Kini). A - državnici svih tih država samo što NE ZAPEVAJU I ZAIGRAJU OD SREĆE kad svečano otvaraju fabrike za preradu duvana u cigarete, cigare, duvan za lule...? PS: Ovo u rubrici IME, da imam pesničkog talenta, trebalo bi da bude u stihu...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side