Brnabić i Tegeltija razgovarali o unapredjenju saradnje Srbije i BiH
24.02.2020 Sarajevo

Brnabić i Tegeltija razgovarali o unapredjenju saradnje Srbije i BiH

Brnabić i Tegeltija razgovarali o unapredjenju saradnje Srbije i BiH Foto: Beta, AP/Slobodan Miljević
Premijerka Srbije Ana Brnabić i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarali su danas u Londonu o načinima unapređenja saradnje dve zemlje.

Tegeltija je ocenio da je saradnja sa Srbijom na visokom nivou i naveo da je robna razmena dve zemlje premašila iznos od dve milijarde evra, što je najviši nivo do sada, saopštio je Savet ministara BiH.

Prema rečima Tegeltije, razgovarali su o završetku mosta "Bratoljub" između Ljubovije i Bratunca, o nastavku projekta auto-puta Beograd-Sarajevo i daljim aktivnostima u vezi s realizacijom dogovorenih projekata sa Republikom Srpskom, kao što su izgradnja hidrocentrala Buk-Bijela, Foča i Paunci, navodi se u saopštenju.

Tegeltija i Brnabić su razgovarali i o inicijativi "mali Šengen", za koju je Republika Srpska već dala saglasnost, ali je stav o tome potrebno usaglasiti na nivou BiH.

"Iskoristio sam priliku da zahvalim Brnabić i predsedniku (Srbije) Aleksandru Vučiću na podršci koju Srbija pruža lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, jer se ona najviše ogleda kroz izgradnju lokalne infrastrukture, škola, vrtića i zdravstvenih ustanova, što su osnovne pretpostavke za bolji i kvalitetniji život građana", rekao je Tegeltija.

Brnabić je pozvala Tegeltiju u zvaničnu posetu Srbiji, navodi se u saopštenju.

Brnabić i Tegeltija u Londonu su učestvovali na Investicionom samitu o Zapadnom Balkanu, u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj.

autor: AO izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side