Brnabić i Oricio razgovarali o saradnji Srbije i OEBS-a
06.08.2019 Beograd

Brnabić i Oricio razgovarali o saradnji Srbije i OEBS-a

Brnabić i Oricio razgovarali o saradnji Srbije i OEBS-a Foto: Beta / Slobodan Miljevic
Srpska premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijom o projektima koje njena vlada primenjuje u saradnji s OEBS-om i o saradnji Beograda s Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Brnabić je kazala da je njena vlada posvećena implementaciji preporuka ODIHR, savetodavne institucije OEBS-a, sa kojom relevantne institucije Srbije sarađuju kroz trogodišnji program započet 2017. godine, saopštila je Vlada Srbije.

Kako se navodi, Brnabić je najavila da će Vlada Srbije formirati Radnu grupu koja će sa ODIHR raditi na daljoj reformi izbornog procesa, i dodala da je od početka saradnje s ODIHR implementirano niz preporuka, kao što je unapređenje Jedinistvenog biračkog spiska i rad Republičke izborne komisije.

Oricio je pohvalio posvećenost Vlade Srbije procesu reformi, navodeći da će ODIHR "svakako pružiti značajan doprinos" tome i dodao da je Misija OEBS-a spremna da pomogne u tehničkom smislu, navodi se u saopštenju.

Brnabić i Oricio su razgovarali i o procesu donošenja Medijske strategije, u kojem je Misija OEBS-a pružila stručnu pomoć, i saglasili se, kako se navodi, da je važno da do samog kraja tog procesa bude sačuvan njegov transparentan i inkluzivan karakter.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side