19.01.2018 Beograd

Brnabić i Has: Srbija pouzdan partner EU

Brnabić i Has: Srbija pouzdan partner EU Foto: Beta / Miloš Miškov
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa predsednikom američke organizacije Savet za spoljne poslove (Council on Foreign Relations) Ričardom Hasom o evrointegracijama Srbije i situaciji u regionu.

Sagovornici su se složili da je Srbija u naporima da očuva regionalnu stabilnost, borbi protiv terorizma, radikalizma i ekstremizma, pokazala da je pouzdan partner Evropskoj uniji, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je izrazila očekivanje da će Srbija, ali i ceo region, uspeti da prevaziđu prepreke i zajedničkim naporima osiguraju političku i ekonomsku stabilnost Zapadnog Balkana.Premijerka je rekla da dosledna politika proširenja predstavlja strateško ulaganje u bezbednost i prosperitet čitave Evrope, a istovremeno doprinosi stabilnosti na Balkanu, dodaje se u saopštenju.

Ričard Has autor je knjige "Svet u neredu" (A World in Disarray) koja će danas biti promovisana u beogradskom hotelu "Metropol" u organizacijiCentra za međunarodne odnose i održivi razvoj (CIRSD).

Has (66) je iskusni američki diplomata, koji je na čelu Saveta za spoljne odnose od 2003. godine, a pre toga bio je direktor za planiranje politike u Stejt departmentu i savetnik nekadašnjeg državnog sekretara Kolina Pauela i predsednika Džordža Buša od 1989. godine do 1993.

Has je objavio 13 knjiga, od kojih je 12 o američkoj spoljnoj politici, a jedna o menadžmentu.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side