Brnabić: Digitalizacija najveći izazov
12.06.2019 Beograd

Brnabić: Digitalizacija najveći izazov

Brnabić: Digitalizacija najveći izazov Foto: Beta, Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u obraćanju Međunarodnoj konferenciji rada u Ženevi rekla da je digitalizacija najveći izazov s kojim se suočavaju sve zemlje, saopšteno je iz vlade.

"Trenutna tehnološka revolucija donosi do sada neviđene promene u načinu života i rada koje se odvijaju neviđenim tempom", rekla je Brnabić i dodala da će najnovija industrijska revolucija "kao nijedna ranije zameniti poslove koje obavljaju ljudi".

Prema njenim rečima, više neće postojati poslovi za ceo život i da će obrazovni sistemi i radno zakonodavstvo morati da se menjaju u skladu s modernim radnim mestima.

Brnabić je navela da je dužnost političara da građane pripreme za nastupajuće promene i da je ključno ulaganje u obrazovanje i kreativnost.

"Nužno je da ulažemo u obrazovanje koje uči decu kako da misle, a ne šta da misle", navela je premijerka Srbije.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 3.07.2019, 13:18h PS prethodnom

    PS: Jašta! Šta će im ti časovi dosadnih humanističkih nauka! A možda treba ukinuti i neke od prirodno-matematičkih nauka? Ova digitalizacija je divota: na pitanje, npr. iz istorije i sl. - sedne lepo za kompjuter, klikne "Google" i sazna sve o tome. Šta ima da uči, šta će tu dosadni nastavnik istorije! (E, sad - jedini je problem što osim pravoslano-srBsko-ruske ćirilica, mora u više slučajeva na zna i - mrsku vatikansko-hrvatsko-vašingtonsku LATINICU. Ali, ništa za to - popiće 2-3 tablete protiv gađenja, pa je i to savladano.

  • 3.07.2019, 12:20h Takooo jeee!

    "Prema njenim rečima, više neće postojati poslovi za ceo život i da će obrazovni sistemi i radno zakonodavstvo morati da se menjaju u skladu s modernim radnim mestima." ...- Takoooo jeeee! Zato će i drugi znalac nauke o digitalizaciji, onaj na čelu prosvete i obrazovanja - ukinuti još u 200 škola nastavu iz društvenih nauka da napravi mesta digitalizaciji. Tako treba, jašta - šta će tu deci časovi kojekakve filozofije, logike, istorije, jezika (maternjeg i stranih - osim ruskog, naravno)!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side