08.11.2018 Priština

Britanski ambasador govori o povlačenju priznanja, MSP Kosova ga demantuje

Britanski ambasador govori o povlačenju priznanja, MSP Kosova ga demantuje Foto: print screen
Ambasador Velike Britanije u Prištini Ruairi O'Konel izjavio je danas da su neke zemlje povukle priznanje Kosova, ali je njegove tvrdnje kao netačne odbacilo Ministarstvo inostranih poslova Kosova.

"Nažalost, neke su zemlje povukle priznanja Kosova. Ne mislimo da ima nekog razloga za to. Kosovo ispunjava sve kriterijume da bude nezavisna država. Mi smo priznali Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu", naveo je britanski ambasador na Fejsbuku odgovarajući na pitanja gradjana Kosova.

Reagovao je potom šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Buberaj koji je tvrdnje britanskog ambasadora odbacio kao netačne.

"Mi smo u kontaktu sa Američkim državnim sekretarom sa kojim imamo stalne kontakte, takođe i sa međunarodnim partnerima, to apsolutno nije tačno", kazao je Buberaj.

On je dodao da u slučaju da neka zemlja povuče priznanje Kosova, Ministarstvo spoljnih poslova u Prištini o tome odmah dobija obaveštenje.

Po navodima Ministarstva spoljnih poslova Srbije, poslednjih meseci je deset država povuklo priznanje Kosova, medju njima su Liberija, Burundi, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Surinam, Unija Komora, Gana, Gambija, Dominika i Grenada.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side