18.05.2018 Beograd

Brankici Janković nagrada "Petar Manojlović"

Brankici Janković nagrada "Petar Manojlović" Foto: Zoran Raš
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković dobitnica je ovogodišnje nagrade „Petar Manojlović“ za doprinos unapređenju položaja starijih u Srbiji.

U obrazloženju žirija, pored ostalog se navodi da je Brankica Janković u svojoj profesionalnoj karijeri "dugi niz godina na rukovodećim mestima pomerala granice na bolje, kroz menjanje javnih politika, razvoj usluga, ustanovljavanje protokola koji se odnose na naše starije.

Za nju je bolji kvalitet života starijih od presudne važnosti za stvaranje zajednice blagostanja i prosperiteta za sve naše građane. Bilo kao direktorka Ustanove Gerontološki centar Beograd, kao državna sekretarka, ili danas kao poverenica za ravnopravnost, Brankica je širila aktivistički duh ne samo na neposredno okruženje, već i na naše seniore širom Srbije, sa željom da ostanu aktivni i da godine zaista vide samo kao broj", navodi se u obrazloženju žirija.

Nagrada koja se dodeljuje se u čast Petra Manojlovića, prvog sekretara i istaknutog člana Gerontološkog društva Srbije, Brankici Janković je uručena na jubilarnom 10. Međunarodnom Gerontološkom kongresu.

Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side