05.09.2019 Beograd

Branislav Trifunović: Apsolutno bojkot

Branislav Trifunović: Apsolutno bojkot Foto: prtscr ytb
Glumac Branislav Trifunović, jedan od nekadašnjih organizatora protesta, rekao je da je za bojkot izbora i da je bitno da se opozicija okupi oko jednog cilja.

"Apsolutno bojkot. To smo tražili na protestima, a sada je više no ikada jasno da je bojkot jedino oružje u našim rukama kojim možemo da se borimo", rekao je Trifunović za novi broj nedeljnika NIN.

On je naveo da je neverovatna količina emisara iz svih evropskim zemalja, Amerike... koja ubeđuje opoziciju da izađe na izbore, "zaboravljajući na sve što radi vlast već sedam godina".

"Jedina stvar koja je stala na put te ljubavi između Evropske unije, Vučića i Amerike i njihovog plana i dogovora sa (Tonijem) Blerom oko Kosova su protesti. A nas zanima pravna, sigurna država, institucije i poštovanje Ustava i zakona u svim segmentima. Njih ne. Mi smo kolateralna šteta tog njihovog dogovora", rekao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, Vučiću je bitno da ima što više opozicionih usamljenih ostrva i zato je "jako bitno da se opozicija, kakva god bila, okupi makar oko jednog cilja, što su ovih protesti pokušali da urade".

"Protesti su izazvali opoziciju da se okupi, iako se lično ne slažem sa 95 odsto stavova članova opozicije, kao što i dalje ne znamo ko je prava opozicija, isto tako znam da jedino što može da okrnji ovu vlast jeste opozicija ujedinjena oko tri, četiri tačke. A posle ko će da ide ovamo ili onamo, to me ne zanima", rekao je Trifunović.

On je kazao više nikad neće podržati nijednu stranku, političara, političku organizaciju jer je shvatio da su "sve sklone kompromisima, izdaji svakog idela".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 5.09.2019, 13:35h eks

    Ovaj Trifunović je zreo za klub naivnih slikara. On misli da je politika crno-beli film i da se okruženje i uticaj moćnih može apsolutno ignorisati. Bez pragmatičnosti i kompromisa ne može niko uspešno da vodi politiku. Zato su sve priče i blebetanja naivaca politikanata - "mačku o rep". Opoziciju čine, sa jedne strane, ovakvi naivci i sa druge strane licemeri i vlastoljubivi pljačkaši .

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side