Brajović: Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja početkom februara
31.01.2017 Beograd

Brajović: Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja početkom februara

Brajović: Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja početkom februara Foto: Medija centar Beograd
Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u 2017. godini, vredan 263 miliona dinara, biće raspisan prvih dana februara, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Nino Brajović.

On je za današnje "Večernje novosti" rekao da za televizije više neće postojati ograničenja maksimalnog iznosa u dobijanju pomoći putem konkursa, kakvo je do sada postojalo.

"Jedna televizija, prema dosadašnjim pravilima, mogla je sa republičkog, pokrajinskog i lokalnog nivoa za tri godine da dobije maksimalno 23 miliona dinara. To je zaista premalo. Dovoljno je uporediti samo to da je, recimo, Studio B pre privatizacije od grada Beograda dobijao 20 miliona dinara subvencija mesečno", rekao je Brajović.

Prema njegovim rečima osim televizija, od ograničenja u iznosu pomoći biće izuzete i nacionalne manjine i osobe sa invaliditetom.

Plan je, kako je rekao Brajović, da se izmenama propisa lokalne samouprave obavežu na raspisivanje konkursa, kao i da to mora da bude u razumnom roku, u prvom kvartalu svake godine.

"Mi ćemo već u novembru raspisati novi konkurs za finansiranje projekata u 2018. godini. Tako će mediji već od početka godine moći da raspolažu odobrenim sredstvima. Zahtevaćemo da ubrzo za ministarstvom, konkurs raspiše i pokrajina, a potom i lokalne samouprave", rekao je Brajović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side