20.04.2017 | 11:36h ► 12:28h Beograd

Božoviću oduzeta reč na sednici Skupštine grada zbog fantomke

Božoviću oduzeta reč na sednici Skupštine grada zbog fantomke Foto: prtscr ytb
Šefu odborničke grupe Demokratske stranke (DS) Balši Božoviću danas je na sednici Skupštine grada Beograda oduzeta reč pošto je pokazao fantomku, rekavši da će taj predmet ostati simbol grada zbog nerešavanja slučaja rušenja objekata u Savamali 24. aprila prošle godine.

Božović je na početku sednice zatražio da se vrh gradske vlasti izjasni ko je, kada i na koji način organizovao, pripremao i rušio objekte u Hercegovačkoj ulici.

"Beograd će biti upamćen po velikanima koji su živeli u njemu, poput Branka Pešića, po mnogim drugim, po veličanstvenim projektima koji krase ovaj grad, po kosmopolitskom duhu, po građanima. Beograd će, nažalost, biti upamćen i po sramoti koja se zove Savamala", kazao je Božović.

On je podsetio da je prošlo godinu dana kako ni republički, ni gradski organi građanima nisu objasnili šta se desilo u noći između 24. i 25. aprila, kada je jedan kvart u centru Beograda porušen, građani vezivani, a ljudi sa fantomkama izlazili na ulice i policija se nije odazivala na pozive uplašenih građana".

Božović je rekao da je to sve rezultiralo sramnim ponašanjem tužilastva, policije i vrha gradske vlasti.

"Posebno je zabrinjavajuće što je brisanje iz katastra učinjeno mnogo ranije, što govori da su republički organi umešani u ovo krivično delo", rekao je Božović i dodao da je akcija sprovedena koordinisano i bahato.

Prema njegovim rečima, loše je što se taj slučaj rešava na ulicama - protestima građana, a ne rešavaju ga institucije.

Božović je kazao da aktuelna, naprednjačka, gradska vlast izgubila legitimitet.

"Očekujem i vanredne izbore", rekao je Božović.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izrekao je Božoviću dve opomene, prvu pošto je pokazao fantomku, a drugu zato što je, i pored upozorenja, i dalje držao fantomku u ruci i pokazivao je odbornicima.

Na dnevni red današnje sednice nije uvršten predlog odborničke grupe DS kojim se traži da se najviši funkcioneri gradske vlasti izjasne o svom učešću u rušenju objekata u Savamali 24. aprila i o ograničavanju slobode građana.


 

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw