Božović: Slučaj Lučani govori o opštem moralnom posrnuću društva
04.10.2019 Beograd

Božović: Slučaj Lučani govori o opštem moralnom posrnuću društva

Božović: Slučaj Lučani govori o opštem moralnom posrnuću društva Foto: Medija centar
Sociolog kulture Ratko Božović ocenio je danas da okupljanje i podrška radnika fabrike "Milan Blagojević" iz Lučana rukovodstvu, na čelu sa direktorom Radošem Milovanovićem, ispred sudnice u Ivanjici govori o tome da su ljudi zarad lične egzistencije odlučili da previde individualnu tragediju porodica poginulih i da to govori o "opštem moralnom posrnuću društva u borbi za elementarnu egzistenciju".

"Ako zbog sopstvene egzistencije previdite individualnu tragediju, to stvara rascep u moralnom identitetu. Stav 'to se nije desilo meni, ne moram biti osetljiv na to' je izuzetno problematičan. Onaj koji daje posao ovde je branitelj i hranitelj i moral nije bitan.

Ovo se ne razlikuje mnogo od načina na koji je branjen Jutka (Milutin Jeličić). Moralno svetogrđe ne postoji pred činjenicom da se brani lična egzistencija", rekao je Božović agenciji Beta.

U sudu u Ivanjici u četvrtak, 3. oktobra, održano je prvo ročište na suđenju za pogibiju Milomira Milojevića i Milojka Ignjatovića u nesreći 14. jula 2017. godine u vojnoj fabrici u Lučanima.

Tokom suđenja rukovodiocima fabrike "Milan Blagojević", na čelu sa direktorom Radošem Milovanovićem, okupili su se radnici te kompanije koji su pružili podršku direktoru i dočekali ga aplauzom, a u jednom trenutku je došlo i do manjeg verbalnog sukoba sa članovima porodica poginulih.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side