Božović: Optuženi za ubistvo Olivera Ivanovića dobili materijal na maternjem jeziku
10.02.2020 Beograd

Božović: Optuženi za ubistvo Olivera Ivanovića dobili materijal na maternjem jeziku

Božović: Optuženi za ubistvo Olivera Ivanovića dobili materijal na maternjem jeziku Foto: PrtScn
Potpredsednica Građanske inicijative SDP Ksenija Božović izjavila je da ne očekuje da će se u utorak na suđenju za ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Prištini desiti nešto spektakularno, osim da će optužnica biti pročitana, da će se optuženi izjasniti i da će dobiti rok od mesec dana da ulože prigovor na optužnicu.

Božović je za agenciju Beta izjavila da "optuženi u utorak treba da se izjasne o delima koja im se stavljaju na teret, a da su dobili materijal preveden na maternji jezik koji sadrži preko 12.500 stranica, za koji su imali samo sedam do deset dana da ga prouče", što je, kako je ocenila, "nemoguće da se odradi kako treba".

"Moraće sudija da razjasni i koja je optužnica na snazi, prva ili ona druga, jer se ne zna da li je druga nova optužnica ili je proširenje prethodne da bi advokati znali po kojoj će pripremati odbranu", kazala je Božović.

Božović je rekla i da Silvana Arsović koja je optužena za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, nije kriva za delo koje joj se stavlja na teret ali da je optužnica i sve što se posle toga dešavalo narušilo njeno zdravstveno stanje.

"Ona je nevino optužena, obolela je ali će morati sve da izdrži kako bi dokazala svoju nevinost", rekla je Ksenija Božović.

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici, a optužnicom se tereti šest osoba zbog pomaganja u izvršenju krivičnog dela, ali ne i nalogodavci i zvršioci koji po kosovskom zakonu moraju biti saslušani pre nego što se protiv njih podigne optužnica.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side