Božović (DS) Pašaliću: Da li ćete zaštiti vojne penzionere iz Bristola? Neko izazvao poplavu tamo
17.07.2019 Beograd

Božović (DS) Pašaliću: Da li ćete zaštiti vojne penzionere iz Bristola? Neko izazvao poplavu tamo

Božović (DS) Pašaliću: Da li ćete zaštiti vojne penzionere iz Bristola? Neko izazvao poplavu tamo Foto: Beta / Informativna sluzba Demokratske Stranke
Poslanik Demokratske stranke Balša Božović upitao je danas zaštitnika građana Zorana Pašalića da li ima nameru da zaštiti vojne penzionere u hotelu "Bristol" od, kako je rekao, nasilja Ministarstva odbrane i drugih organa vlasti i naveo da je neko ušao u taj hotel i začepio odvode plastičnim kesama i time izazvao poplave u stanovima vojnih penzionera.

Božović je u pisanoj izjavi naveo da, ukoliko zaštitnik građana Zoran Pašalić nije slobodan da svoju funkciju obavlja, kako je naveo, nezavisno i u skladu sa zakonom, da je onda dužan da podnese ostavku.

"Nakon što su porodicama vojnih penzionera koje žive u hotelu 'Bristol' ugasili struju, isključili lift, ukinuli toplu vodu i obili brave, vlast koja je ovu nekretninu obećala investitoru 'Beograda na vodi' danas je u naporima da ih odande istera otišla korak dalje i izazvala poplavu u njihovim stanovima, tako što je neko ušao u stanove koji se nalaze iznad njihovih, pustio vodu i odvode začepio plastičnim kesama", rekao je Božović.

On je dodao da se, iako su i civilna i vojna policija pozvane da izvrše uviđaj, nijedna od te dve policije, kako je Božović rekao, nije odazvala pozivu stanara. "Ovim se nastavljaju neverovatni pritisci vlasti da se vojni penzioneri po svaku cenu, na silu i bez obezbeđenog drugog smeštaja, isele odatle, kako bi ova nekretnina mogla bez naknade da pređe u vlasništvo prijatelja vrha Srpske napredne stranke", navodi se u pisanoj izjavi.

Božović je upitao i "gde je nestalo preko sto stanova koje grad Beograd dao ministru odbrane Aleksandru Vulinu da bi rešio stambeno pitanje tih porodica".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja