03.01.2017 Beograd

Božićna poslanica SPC: Da živimo u ljubavi i slozi

Božićna poslanica SPC: Da živimo u ljubavi i slozi Foto: Beta, SPC / đakon Dragan S. Tanasijevic
Pozdravom "Mir Božji - Hristos se rodi" patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej danas je predstojeći Božić po Julijanskom kalendaru čestitao pravoslavnim vernicima u Srbiji, u rasejanju, i na Kosovu i Metohiji, s pozivom da žive u ljubavi i slozi.

"Pozdravljamo božićnim pozdravom svu našu duhovnu decu u Otadžbini i rasejanju, i pozivamo ih da žive u međusobnoj bratskoj ljubavi, u ljubavi Božića. Posebno se molimo za raspeto Kosovo i Metohiju, našu duhovnu i nacionalnu kolevku, koju je veliki Njegoš nazvao 'grdnim sudilištem' ", naveo je Irinej u božićnoj poslanici.

Po njegovim rečima, "dok je Srba, biće i Kosova!", a "Kosovo je duša Srbinova!".

"Zato će Kosovo i Metohija biti i ostati naša zemlja, jer su tu naša Golgota i naš Jerusalim", poručio je Irinej.

"Božić nam osnažuje i vraća biblijski blagoslov: "Rađajte se i množite i napunite zemlju!" Daj Bože da ovaj blagoslov postane mera života srpskog naroda i svih naroda na zemlji, jer bi na taj način pakao bratoubistva i čedomorstva bio zamenjen rajskim mirom i punoćom života", istakao je Irinej.

"Neka od ovog Božića oživi Srbija i neka naše porodice ispuni radost i dečija igra", naveo je patijarh.

"U ove blagoslovene božićne dane molimo se Gospodu, Caru mira da ugasi neprijateljstva među narodima, da spase ljude Svoje širom sveta i da bude milostiv svima nama", naveo je Irinej i dodao da ovaj Božić "prizove u zajednicu i sve one koji su se na bilo koji način odvojili od Crkve".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 3.01.2017, 18:52h Dosta, bre već jednom o tom Kosovu!

    "Po njegovim rečima, "dok je Srba, biće i Kosova!", a "Kosovo je duša Srbinova!".... "Zato će Kosovo i Metohija biti i ostati naša zemlja, jer su tu naša Golgota i naš Jerusalim", poručio je Irinej..." ... - Ama, pope, mani se najzad tih FRAZETINA o Kosovu! Patrijaršiju SPC u svoje vreme preselili ste u Beograd - da bude BLIŽE DRŽAVNOJ KASI! Kakva "duša Srbinova", kakva "naša Golgota i naš Jerusalim"? - Pare su vam VAŽNE, za ostalo ćete lako - svake godine po jednu PLAČLJIVU poslanicu i - dosta. (Ali - dosadiste i bogu, i ljudima s tom kuknjavom).

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side