20.11.2017 Beograd

Borović: Najavama hapšenja predsednik ugrožava rad institucija

Borović: Najavama hapšenja predsednik ugrožava rad institucija Foto: pixabay
Člana Predsedništva Narodne stranke Borivoje Borović izjavio je danas da najava hapšenja o kojoj je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na stranačkom sastanku predstavlja ugrožavanje rada institucija i nezavisnog pravosuđa.

"Objavljivanjem akcija pre nego što su se desile, aktuelni predsednik direktno ometa rad Republičkog javnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova. Isto tako, najavom hapšenja na stranačkom skupu, aktuelni predsednik baca senku sumnje na današnje akcije, dajući signale da se možda radi o predizbornim aktivnostima ili aktivnostima u službi njegovog ličnog rejtinga", saopštio je Borović.

Vučić je na Glavnom odobru SNS-a najavio da će se do kraja godine sprovesti velika akcija hapšenja zbog kriminala i korupcije.

"Zadovoljan sam borbom protiv organizovanog kriminala, ali ono gde moramo da uradimo više jeste da oštrom sabljom i metlom počistimo sve one koji su mislili da novac stiču korupcijom", rekao je Vučić u subotu, a danas je organizovano više nepovezanih policijskih akcija u kojima su privedene 93 osobe zbog sumnje na kriminal i korupciju.

Tim povodom Borivoje Borović pozvao je predsednika da poštuje Ustav Srbije, da ne prekoračuje i ne zloupotrebljava svoje nadležnosti, kao i da omogući nesmetan rad državnih institucija.

"Hapšenje velike grupe ljudi u jednom danu u potpuno nepovezanim slučajevima, odaje više utisak medijske akcije, nego iskrene namere da se bori protiv korupcije", ocenio je Borović i dodao da se Narodna stranka zalaže za sistemsku borbu protiv kriminala i korupcije.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side