Blagojević: Do sada renovirano 140 zdravstvenih ustanova
23.01.2017 Beograd

Blagojević: Do sada renovirano 140 zdravstvenih ustanova

Blagojević: Do sada renovirano 140 zdravstvenih ustanova Foto: Zoran Raš
Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je danas da je u Srbiji do sada renovirano 140 zdravstvenih ustanova, a da se u ovoj godini planira početak obnove i izgradnje kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

"Niš bi za nekoliko meseci trebalo da dobije potpuno novi Klinički centar, a počinje i izgradnja odnosno dugo najavljivana rekonstrukcija postojeće zgrade Kliničkog centra u Beogradu. Uz kliničke centre radi se i na obnovi ili izgradnji opštih bolnica, domova zdravlja ali i seoskih ambulanti", rekao je Blagojević za RTS.

Blagojević je rekao da je reč o ulaganju više stotina miliona evra, što je najveći novac u poslednjih nekoliko decenija.

"Najveći deo sredstava je obezbeđen iz kredita s tim što krediti imaju i nacionalnu kontribuciju koja može da bude i finansijska i nefinansijska, a deo, naročito kada su u pitanju objekti javne namene koje su u nadležnosti lokalnih samouprava - domovi zdravlja, seoske ambulante, ali i škole i vrtići - izdvaja se iz budžeta", rekao je Blagojević.

Prema njegovim rečima, u planu je i izgradnja dečje klinike "Tiršova 2" čija se ukupna vrednost procenjuje na 52 miliona evra što podrazumeva novu zgradu i opremu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side