BIRODI: Nacionalne televizije u dnevnicima najpozitivnije o Vučiću
12.06.2020 Beograd

BIRODI: Nacionalne televizije u dnevnicima najpozitivnije o Vučiću

BIRODI: Nacionalne televizije u dnevnicima najpozitivnije o Vučiću
Dnevnici televizija sa nacionalnom frekvencijom 8, 9. i 10. juna najviše su pozitivno izveštavali o predsedniku Aleksandru Vučiću, kablovska TV N1 bila je pozitivna o bojkotu izbora, dok liste Levijatan, Suverenisti i Nek maske padnu na nekim televizijama nisu ni pomenute, saopštio je Birodi.

Dnevnik RTS-a o učesnicima izbora izveštavao je u pozitivnom i neutralnom tonu, dok negativnog izveštavanja nije bilo, navodi se u saopštenju Biroa za društvena istraživanja (Birodi).

Najviše vremena, skoro pet minuta RTS je u Dnevniku izdvojio za Vladu Srbije, a 2,18 minuta za predsednika Aleksandra Vučića, dok je skup stranaka koje izlaze na izbore pod Vučićevim imenom pomenut u samo 12 pozitivnih sekundi.

RTS je u Dnevniku prilično pođednako rasporedio vreme na ostale izborne liste, mada se uočava da lista Levijatan još nije pomenuta, kao i da se ni sekunda ne izdvaja za stranke koje se zalažu za bojkot.

Prema podacima Birodija televizija Pink je o Vučiću pozitivno i neutralno izveštavala više od 21 minuta, a o Vladi još skoro šest minuta.

Ostali učesnici izbora zastupljeni su na Pinku sa manje od dva minuta, o strankama bojkota bilo je reči oko minut u neutralnom tonu, lista Zorana Živkovića nije ni pomenuta, dok je Saša Radulović bio zastupljen samo 30 sekundi.

Birodi je objavio da je u dnevniku TV Prva predsednik Srbije bio skoro pet minuta, koliko i Vlada, dok SNS nije ni pomenut, a o većini ostalih strankama bilo je reči po manje od minut.

Posle Vučića na Prvoj je najviše vremena potrošila Jedinstvena Srbija, Zavetnici i Muamer Zukorlić, na Levijatan je utrošeno šest sekundi, dok Radulovićevi Suverenisti nisu ni pomenuti.

Sličan nalaz je i na TV B92, s tim što oni nisu pominjali ni stranke bojkota, ni Sergeja Trifunovića, ni Suvereniste.

Televizija Hepi najviše je u dnevniku govorila o uspesima Vlade Srbije, skoro 15 minuta, o predsedniku dva i skoro tri minuta o njegovoj koaliciji.

O ostalima je Hepi izveštavao po minut ili manje, a ignorisali su PSG Sergeja Trifunovića, stranke bojkota, Suvereniste i Levijatan.

Televiziji N1 Birodi je zabeležio i negativan ton izveštavanja u minut i 19 sekundi priloga o predsedniku Vučiću, neutralan ton u minut i 23, dok pozitivnog izveštavanja o Vučiću i Vladi Srbije nije bilo.

N1 je negativno izveštavala i o koaliciji SNS - PUPS - SDPS - Pokret socijalista i to skoro tri minuta, precizirao je u saopštenju Birodi.

Najviše vremena u pozitivnom tonu na N1 dobile su stranke bojkota, nešto više od tri minuta, a po oko minut Muamer Zukorlić, Aleksandar Šapić, Sergej Trifunović i Ujedinjena demokratska Srbija.

Levijatan, Sulejman Ugljanin i Čedomir Jovanović u ovom periodu nisu pomenuti u dnevnicima N1, saopštio je Birodi.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side