Biciklisti uputili poruku Radojićiću i Vesiću i da je dosta praznih reči i obećanja
25.01.2020 Beograd

Biciklisti uputili poruku Radojićiću i Vesiću i da je dosta praznih reči i obećanja

Biciklisti uputili poruku Radojićiću i Vesiću i da je dosta praznih reči i obećanja Foto: Pixabay
Stotinak biciklista danas su uputili poruku gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću da im je "dosta praznih obećanja" i da "deluju hitno i preventivno ili da se povuku ako nisu sposobni da reše problem".

Kako se navodi u saopštenju za javnost, biciklisti su danas je vožnjom kroz grad iskazli protest zbog zagađenja vazduha u Beogradu, čiji je nivo zagađenosti danas u vrhu najzagađenih gradova na svetu, i tim putem poslali poruku Radojičiću i Vesiću da su zagađenje "mogli da predvide", ali da su "izabrali da se bave populizmom umesto stvarnim rešenjima".

"Pre samo par meseci (krajem oktobra 2019. godine) u Beogradu smo i pored visokih temperatura za to doba godine imali zagađenje koje je Beograd svrstalo na neslavnu listu najzagađenijih gradova sveta", saopštili su biciklisti.

Oni su dodali da su tu pojavu pratile "neodgovorne izjave zvaničnika da je vazduh u proseku tokom godine dobrog kvaliteta", kao i da su "krivi atmosferski uslovi koji bi na bilo kom mestu na planeti izazvali zagađenje".

U saopštenju se navodi da je nedostatak košave kao "univerzalnog, politički korektnog i besplatnog rešenja za problem zagađenja" pokazao je da gradska administracija zapravo "sistemski ne rešava problem saobraćaja i individualnih ložišta, pokušavajući da sačuva socijalni mir i da se ne zameri građanima".

Dodaje se da je "novac namenjen ekologiji završavao na krpljenju drugih rupa u budžetu", ali i "pravljenju autoputeva koji ipak donose mnogo više političkih poena od izgradnje biciklističke infrastrukture".

autor: AO izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side