Beoinfo: Završeni radovi na pasareli koja spaja Kalemegdan i Savski kej
02.05.2020 Beograd

Beoinfo: Završeni radovi na pasareli koja spaja Kalemegdan i Savski kej

Beoinfo: Završeni radovi na pasareli koja spaja Kalemegdan i Savski kej Foto: PrntScr / You Tube
Radovi na pasareli koja povezuje Beogradsku tvrđavu i Savski kej su završeni su, tako da se tom rutom stanovnici glavnog grada mogu spustiti do reke, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, a je preneo je danas portal Beoinfo.Vesić je ocenio da je se pasarelom prvi put ta dva dela Beograda fizički spajaju i da sada predstoje radovi na uređenju Savskog keja do Brankovog mosta, odakle se dalje nastavlja Sava promenada u okviru "Beograda na vodi".

On je najavio da će se u nekoliko predstojećih meseci završiti uređivanje Savskog keja od Beogradske tvrđave do Gazele, a da će sa druge strane pasarele dovršiti park sa klupama jednom od 40 fontana koje je Grad Beograd najavio da će izgraditi.

"Naša tendencija jeste da se povećavaju pešačke zone i biciklističke staze, kako bi građani što više pešačili i uživali u svom gradu, a ovo je još jedan doprinos tome", kazao je zamenik gradonačelnika Vesić.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da je skulptura koja je deo kompleksa pasarele delo svetskih i domaćih umetnika Ričarda Dikona i Mrđana Bajića, a da je sama pasarela kombinacija čelične i armirano-betonske konstrukcije, prilagođena osobama s posebnim potrebama.

"Prostor uz pasarelu je potpuno nov i Beograđani ga nikada ranije nisu koristili za rekreaciju ili za bilo šta drugo. Osim toga, ova tačka se nastavlja na budući linijski park u dužini od četiri i po kilometara, čiju izgradnju počinjemo u drugoj polovini sledeće godine", dodao je Stojčić za Beoinfo.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side