Beogradska berza: EBRD pokreće program istraživanja I investicionih analiza kompanija
20.05.2020 Beograd

Beogradska berza: EBRD pokreće program istraživanja I investicionih analiza kompanija

Beogradska berza: EBRD pokreće program istraživanja I investicionih analiza kompanija
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokreće program istraživanja i investicionih analiza kompanija kako bi podržala razvoj malih i srednjih preduzeća (MSP) u odabranim zemljama u kojima banka investira svoja sredstva, saopštila je danas Beogradska berza.

Program podrazumeva istraživanje i investicione analize odabranih MSP listiranih na berzama Bugarske, Hrvatske, Severne Makedonije, Rumunije, Srbije i Slovenije.

Izveštaji o investicionim analizama kompanija će biti dostupni bez naknade na novoj internet stranici Listed SME Researć Hub.

"Cilj programa je da se obezbede besplatni, javno dostupni, visoko kvalitni izveštaji o investicionoj analizi kako bismo prevazišli informacione barijere, odnosno nedostatak inforacija koje smanjuju likvidnost tržišta kapitala", istakla je Beogradska berza.

Dvogodišnji program izrada investicionih analiza će sprovoditi WOOD & Company, investiciona banka specijalizovana za tržišta u razvoju. Program je u potpunosti usklađen sa ciljevima Akcionog plana za izgradnju Unije tržišta kapitala, koje je objavila Evropska komisija.

"Beogradska berza sa zadovoljstvom pozdravlja ovaj projekat EBRD kao još jedan korak u nizu naših zajedničkih pokušaja unapređenja svih aspekata tržišta kapitala u regionu. Nedovoljna količina informacija o investicionim mogućnostima značajno utiče na nedostatak likvidnosti na našim tržištima. Investicione analize će usmeriti pažnju na mnoga kvalitetna MSP i učiniti ih vidljivijm za investitore, što će posledično dovesti do otvaranja novih mogućnosti kompanijama za finansiranje na tržištu kapitala", rekao je direktor Beogradske berze Siniša Krneta.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side