Beograđani podržali protest Nišlija
03.02.2017 Niš

Beograđani podržali protest Nišlija

Beograđani podržali protest Nišlija Foto: Beta/Saša Đorđević
Žiteljima Niša koji od ponedeljka svakog popodneva protestuju ispred Gradske kuće zbog visokih računa za grejanje, danas su se pridružili predstavnici Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd", uz poruku da se Nišlije ne bore samo za sebe već za sve građane Srbije.

"U Nišu smo jer osećamo odgovornost zbog ovoga što se u Nišu dešava. Saosećamo sa obespravljenim, poniženim i osiromašenim građanima Niša", naveo je Radomir Lazović iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

"Prosečna plata u Nišu je za 23.000 dinara manja od prosečne plate u Beogradu, a računi za grejanje su dva i po puta veći. Ko može da živi u tim uslovima?", upitao je Lazović.

Po Lazovićevim rečima, ono što se sada dešava u Nišu i u Zrenjaninu, uskoro će se dešavati i u mnogim drugim gradovima u Srbiji.

"Mislim da imamo snage da se izborimo za pravnu državu. Borimo se za gradove nas građana, a ne za političko-ekonomske interese", istakao je Lazović.

Član Upravnog odbora niškog Udruženog pokreta slobodnih stanara Đokica Jovanović rekao je da građani Niša još nisu dobili odgovor kada će biti zaključeni ugovori o daljinskom grejanju, koje je Gradska toplana po Zakonu o energetici bila dužna da ponudi korisnicima još pre više od mesec dana.

"Nema ni odgovora šta je sa prekršajnim prijavama protiv Gradske toplane, niti odgovora na pitanje ko će da plati havariju u toplani "Jug" koja košta četiri miliona evra", rekao je Jovanović.

On je najavio da će Skupština UPSS-a uskoro odlučiti koje će akcije dalje preuzimati.

Miroslav Cvetković iz Udruženog pokreta Slobodnih stanara demantovao je tvrdnje gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da je cena gasa koju niška toplana plaća "Jugorosgasu", ista kao cena koju "Srbijagas" naplaćuje svojim korisnicima.

"Potrošači gasa južno od Pojata plaćaju gas "Jugorosgasu" 15 odsto skuplje. To pokazuju i fakture za isporučeni gas objavljene na sajtu Gradske toplane", rekao je Cvetković.

Protestu u organizaciji Udruženog pokreta slobodnih stanara danas popodne odazvalo se 400 građana Niša.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side