Beograd: GSP nabavlja 50 novih autobusa
25.02.2015 Beograd

Beograd: GSP nabavlja 50 novih autobusa

Beograd: GSP nabavlja 50 novih autobusa Foto: freeimages.com
Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" nabaviće u ovoj godini 50 novih autobusa, četiri midi-busa i remontovati 227 vozila, navedeno je u programu poslovanja tog preduzeća čiji je rebalans danas usvojila Skupština Beograda.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je novinarima da će GSP moći da raspiše konkurs za kupovinu 50 novih autobusa, što će, kako je rekao, uz planiranu kupovinu električnih vozila Beogradu donetu bogatiji vozni park.

Kako se navodi u programu poslovanja 50 solo autobusa biće kupljeno od domaćih proizvođača.

Danas je, takođe, data i saglasnost na Plan rada Komunalne policije Gradske uprave grada Beograda za 2015, a kao najvažniji projekti te službe istaknuti su suzbijanje nelegalne prodaje, poštovanje kućnog reda u stambenim zgradama, kontrola parkiranja i zaustavljanja vozila na javnim površinama, kontrola poštovanja radnog vremena ugostiteljskih objekata...

Navodi se i da će komunalna policija asistirati i opstinama, gradskim preduzećima i organima u sprovođenju njihovih nadležnosti, ali i pružati pomoć u naplati komunalnih usluga u javnom linijskom prevozu putnika i na javnim parkiralištima.

Odlučeno je i da pripadnici Komunalne policije dobiju nove uniforme koje će biti od mešovitog materijala, a ne samo pamučnog.

Danas je data saglasnost i na Rebalans programa poslovanja za 2015. JKP "Parking servis", na statut Ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić, i na izmene statuta JP "Hipodrom Beograd".

Usvojene su i izmene osnivačkog akta Turističke organizacije Beograd, zbog promene adrese te organizacije koja se sada nalazi u Francuskoj 24, a zbog smanjenja troškova i racionalnizacije poslovanja.

TOB je koristio poslovni prostor na devetom spratu Beograđanke, kao i dve kancelarije na 13.spratu, za koje je, na ime održavanja mesečno plaćala 507.000 dinara, a za grejanje 109.000 dinara.

Nove prostorije TOB će korisiti bez naknade i na neodređeno vreme.

autor: IG izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side