Bećaj: Građani se na izborima 6. oktobra opredelili za diskontinuitet
21.10.2019 Priština

Bećaj: Građani se na izborima 6. oktobra opredelili za diskontinuitet

Bećaj: Građani se na izborima 6. oktobra opredelili za diskontinuitet Foto: prtscr ytb
Politički analitičar Beljulj Bećaj ocenio je da su se na vanrednim parlamentranim izborima 6. oktobra, građani Kosova opredelili za diskontinuitet u odnosu na političare koji su po njegovim rečima, Kosovo doveli u ćorsokak i "obogatili se manipulišući političkom voljom građana".

Navodeći da Kosovo "nije imalo gore lidere" od onih koji su bili na vlasti do 6. oktobra, Bećaj je za portal Košev ocenio da rezultati glasanja "dokazuju da možemo potencijalno imati obećavajuće lidere koji mogu da naprave promenu".

"Samoopredeljenje i LDK nisu alternativa za dosadašnju politiku, ali njihovo zajedničko pozicioniranje ne bi imalo smisla ukoliko ne predstavlja diskontinuitet sa dosadašnjom političkom školom 'oslobodilaca' koji su građane oterali iz vlastite države i štaviše, naterali ih da se odriču kosovskog državljanstva", naveo je Bećaj.

Ocenio je da jedino ukoliko vlast bude vodila poštenu politiku, građani neće tražiti rešenje problema van Kosova "i sa drugim državljanstvom, kako je bilo do sada, nego unutar kosovske države".

Dodao je da buduća Vlada Kosova treba da stekne poverenje građana računajući pre svega na sposobnost, iskrenost, poštenje i smelost, kompetentnost u pravcu eliminisanja nasleđenih prepreka i problema i imajući u vidu realna obećanja tokom izborne kampanje.

"Građani Kosova su svesni da se nasleđeno razočaranje ne može preko noći pretvoriti u poverenje, ali bi predizborni slogan Samoopredeljenja 'Došao je dan' bio besmislen ukoliko delovanje Vlade odmah posle formiranja ne pruža početne konkretne odgovore za nagomilane probleme", naveo je Bećaj.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side