Bastać: Vesić potvrdio da me prate izjavom da zna gde letujem
08.08.2019 | 10:35h ► 12:40h Beograd

Bastać: Vesić potvrdio da me prate izjavom da zna gde letujem

Bastać: Vesić potvrdio da me prate izjavom da zna gde letujem Foto: Beta/Luka Filipović
Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać rekao je danas da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio da su politički suparnici u Srbiji praćeni izjavom da Bastać letuje u Prčnju.

 


"Bio sam tamo sa porodicom nekoliko dana. I to ne krijem. Sve to je 'Iznogud' začinio novim optužbama da sam crnogorski kriminalac, čime direktno ugrožava bezbednost moje dece, porodice i mene. Kako na zahtev da nadležni organi objave imaju li bilo kakva operativna saznanja da sam ja ili bilo ko od mojih saradnika u vezi sa nekim kriminalnim klanom nisam dobio odgovor, jasno je da Vesić Goran ponovo laže", naveo je Bastać u pisanoj izjavi.

On je dodao da je pitanje ko prati njegovu porodicu za račun Vesića i na osnovu tih informacija konstruiše afere.

"Na to pitanje moraće da odgovore ili nadležno organi ili Vesić Goran lično", naveo je Bastać.

 

Vesić odgovoran za divlju gradnju

Predsednik centralne beogradske opštine Stari grad Marko Bastać pitao je zamenika gradonačelnika Gorana Vesića zbog čega je od te opštine preuzeo nadležnost građevinske inspekcije, "ako nema sposobnosti i hrabrosti da se suprotstavi bahatim investitorima".

Bastać je pitao da li je to "još jedan od načina na koji se on i njegovi saradnici ugrađuju u poslove izgradnje".

Bastać je to pitao pošto je izneo da na teritoriji Starog grada, u Cetinjskoj ulici 13, niče novi objekat bez građevinske dozvole, na šta ne reaguje inspekcija koju je Uprava grada preuzela od Opštine "na insistiranje" Vesića.

"Iako je Opština Stari grad izdala građevinsku dozvolu samo za adaptaciju kupatila u okviru postojećeg objekta.., mehanizacija i majstori već danima, skriveni... iza ograde visoke pet metara, sprovode nedozvoljene radove", tako što su "najpre kuću srušili, a potom počeli da grade novu", saopštio je Bastać i priložio fotografije.

On u saopštenju dodaje da su to građani više puta bezuspešno prijavljivali inspekciji i ukazuje da će Vesić "snositi odgovornost ukoliko i na Starom gradu nikne objekat koji će naknadno morati da se ruši, poput onog na Pančićevom vrhu", na Kopaoniku.

Poslednjih godina, uprkos protivljenju stanovnika koji pribegavaju i tužbama, Cetinjska ulica je postala bučno celogodišnje "središte noćnog života", pre svega njena neparna strana, gde je i dvorište u kojem se izvode radovi.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 10.08.2019, 06:17h Ivan Zgrozeni

    Prati te Fejsbuk ...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side