Bastać: Nesreće na gradilištima odgovornost svih koji ignorišu zakon i mišljenje struke
26.05.2019 Beograd

Bastać: Nesreće na gradilištima odgovornost svih koji ignorišu zakon i mišljenje struke

Bastać: Nesreće na gradilištima odgovornost svih koji ignorišu zakon i mišljenje struke Foto: PrtScn
Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać ocenio je danas da učestale nesreće na srpskim gradilištima kao i pravni, urbanistički i građevinski haos u Beogradu zahtevaju odgovornost svih koji su "ignorišući zakon kao i mišljenje struke ugrozili živote radnika".

"Dva radnika su danas povređena na građevini u Čika Ljubinoj ulici koja je jedan od primera haosa koji je u Beogradu napravila ova korumpirana, nestručna i bahata vlast", navodi se u saopštenju te opštine.

Bastać u saopštenju tvrdi da se radovi vrše bez potrebne dokementacije, sa "problematičnim" dozvolama za rekonstrukciju na bazi kojih su "izvođači bušili šipove, promenjena je statika zgrade i sve se završilo padom jednog od zidova na radnike".

"Na ovaj problem smo skrenuli pažnju pre više od 16 meseci kada smo i nezakonite radove prijavili nadležnom ministarstvu", dadaje Bastać.

Kako se u saopštenju navodi, nereagovanje nadležnih je dokaz da je interes "omiljenih domaćih i stranih tajkuna ovoj vlasti značajniji od bezbednosti radnika i bezbednosti svih koji će sutra koristiti taj objekat".

"Bitno je da napomenemo da se na ovoj ekskluzivnoj lokaciji gradi hotel Miroslava Miškovića, a da je izvođač ista firma koja izvodi radove u Beogradu na vodi," ističe se u saopštenju.

U nesreći koja se danas dogodila na gradilištu u Čika Ljubinoj ulici u centru Beograda povređena su dva radnika tako što se na njih obrušio zid.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side