22.05.2019 Beograd

Bastać najavio da će svaka naredna blokada radova biti iznenađenje za gradsku vlast

Bastać najavio da će svaka naredna blokada radova biti iznenađenje za gradsku vlast Ilustracija / Foto: Beta / Milan Obradović
Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać izjavio je danas da neće najavljivati naredne akcije blokiranja radova u centru Beograda zameniku gradonačlenika Goranu Vesića i da će svaka njihova naredna akcija biti iznenađenje za gradsku vlast.

Bastać koji je održao sastanak danas sa građanima na Topličinom vencu kazao je novinarima da u narednom periodu neće najavljivati blokade radova iz razloga što "zamenik gradonačelnika Goran Vesić pokušava huliganima da povredi ljude koji se bore da Beograd ostane normalan grad".

"Građani su svakodnevno u kontaktu sa nama. Nećemo samo obaveštvati više večitog zamenika Gorana Vesića", naveo je Bastać.

On je rekao da je upoznao građane sa "skandaloznim zaključkom koji je usvojen na inicijativu zamenika gradonačelnika Vesića da od sada grad Beograd može direktno da tuži svakoga ko blokira radove u gradu".

Bastać je naveo da su na današanjem sastanku jednoglasno odlučili da nastave sa blokadama radova, dok se gradonačelnik ili ostali gradski činovnici, ali i građani ne izjasne kako će izgledati centar grada.

"Jedini cilj koji oni imaju je da iskopaju što više ulica, da centar Beograda presele na drugu lokaciju, u njihov imaginarijum koji zovu Beograd na vodi, a dokaz za sve to je današnja izjava Vesića da će Savski trg biti najveći, najlepši i najznačajnijitrg u Beogradu, sve u cilju da svojim investitorima podignu cenu i profit i da kazne sve ljude koji žive u centru grada jer ne glasaju za SNS", rekao je Bastać.

Govoreći o najavljenom referendumu stanovnika Staro rada o radovima na njihovoj opštini, Bastać je rekao da je "najveći strah Srpske napredne stranke (SNS) da u ovom momentu građani kažu šta žele".

"Potpuno je jasno da će se građani izjasniti da su protiv svih ovih radova, a ako SNS ili bilo koja vlast misli da ne treba da prihvati mišljenje građana, oni šalju vrlo jasnu poruku šta njih zanima i građani će to osuditi na narednim izborima", rekao je Bastać i dodao da će time gradska vlast ukoliko odbiju tu inicijativu dokazati da je "bahata, nestručna i korumpirana".

Đorđe Miketić iz Incijative "Pešaci nisu maratonci" kazao je da nekoliko godina pokušava da "urazume gradsku vlast" i da je ta inicijativa do sada sakupila 5.000 potpisa građana koji hoće da se izjasne o tome kako će im izgledati ulice.

"Zahtevamo već nekoliko godina da budemo pitani", rekao je Miketić i dodao da su radovi na Topličinom vencu počeli pod parolom "zamene vodovodnih cevi".

On je naveo da su problemi oko samih radova finansijske prirode, jer kako je rekao, ti projekti su "užasno skupi", kao i to da stanari tog dela grada žele da znaju koje će ulice biti prohodne.

Miketić je rekao da ta incijativa zahteva da se radovi obustave dok se građani ne izjasne o njima, kao i da nisu protiv zamene vodovodne mreže i urbanih rešenja.

Šef odborničke grupe "Saveza za Srbiju" u Skupštini grada Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović kazao je da podržava referendum o radovima na teritoriji opštine Stari grad.

"Kao beogradski odbornik, u potpunosti podržavam ovo što radite", rekao je Jovanović okupljenim građanima i dodao da razume njihovu bojazan da će još jedna ulica u tom kraju biti zatvorena.

On je govoreći o pešačkoj zoni koji gradi gradska vlast istakao da se urbanistički planovi donose u Skupštini grada Beograda, a urbanistički plan za "gigantsku pešačku zonu u centru grada nikada nije donešen" i da ta zona "nema pravni osnov".

"Gospodin Marko Bastać i beogradski odbornici ne blokiraju radove na rekonstrukciji ili ulepšavanju ulica, mi simbolično blokiramo radove koji vode zatvaranju glavnih gradskih arterija. Znači mi blokiramo zatvaranje ulica, a ne izgrađivanje Beograda", rekao je Jovanović.

On je naveo i da su Goran Vesić i odbornici "ponizili Skupštinu Beograda" time što su pripremili izmene Zakona o glavnom gradu, a da nisu konsultovali odbornike opozicije.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Bastać: Referendum ima legitimitet, izašlo više od 10 odsto građana Bastać: Referendum ima legitimitet, izašlo više od 10 odsto građana

  Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać rekao je danas da održano izjašnjavanje građana o radovima na toj opštini ima legitmitet jer je izašlo više od deset odsto građana.

 • Intervju Milivoj Bešlin: Istorijsku istinu ne bi trebalo da utvrđuje sud Intervju Milivoj Bešlin: Istorijsku istinu ne bi trebalo da utvrđuje sud

  "Svedočim pred Višim sudom u Valjevu. Tužiteljka se žalila na rešenje o rehabilitaciji. Sudija je korektan i profesionalan. Iako me satima ispituje, često i na okolnosti koje nisu relevantne ili se meni tako čini, trudi se da pokaže širinu. Advokat predlagača Kalabićeve rehabilitacije u jednom trenutku me pita mislim li zaista da su svedoci 1945. pred Državnom komisijom mogli da se sećaju šta se dogodilo dve ili tri godine ranije", istoričar Milivoj Bešlin počinje priču o svom svedočenju u procesu za rehabilitaciju Nikole Kalabića.

 • Majka i dete poginuli na Bežanijskoj kosi Majka i dete poginuli na Bežanijskoj kosi

  U stanu na Bežanijskoj kosi oko 8.20 časova je izbio požar, a poginuli su majka i dete.

 • Mala matura - rešenja testa iz srpskog jezika Mala matura - rešenja testa iz srpskog jezika

  Testom iz srpskog jezika počela je mala matura, koja će trajati do srede, 19. juna.

 • Danas i sutra nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom Danas i sutra nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom

  Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas i sutra biti nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uz 20 do 30 litara kiše u kratkom periodu, grad i olujni vetar.

 • Jovanović: Bojkot svih skupština u Beogradu, SNS reaguje samo na pritisak Jovanović: Bojkot svih skupština u Beogradu, SNS reaguje samo na pritisak

  Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović pozvao je danas sve odbornike opozicije da u skladu sa Sporazumom sa narodom bojkotuju rad svih skupština beogradskih opština, jer vlast SNS-a ne reaguje na argumentovanu kritiku, nego samo na pritisak.

 • Vučić: Izbori krajem marta ili početkom aprila, biće to najteži izbori Vučić: Izbori krajem marta ili početkom aprila, biće to najteži izbori

  Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će parlamentarni izbori biti održani verovatno krajem marta ili početkom aprila naredne godine i ocenio da će biti "najteži" izbori jer će kako je naveo "mnogi želeti da Srbija više ne bude suverena i samostalna zemlja" dok drugi "hoće da pljačkaju još više".

 • Dragan Janjić: Uticaj fotografije sve značajniji Dragan Janjić: Uticaj fotografije sve značajniji

  Novinska agencija Beta je, kao i 15 proteklih godina, i ove dodelila nagrade najboljim fotografima i njihovim ostvarenjima.

 • Amfilohije: Vučić je izdajnik, izdaće Kosovo Amfilohije: Vučić je izdajnik, izdaće Kosovo

  Mitropolit crnogorsko primorski SPC Amfilohije optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je "izdajnik", jer "svojim ponašanjem i postupcima pokazuje da će izdati Kosovo".

 • Jeremić: Zakon o nauci podstiče najbolje da odu Jeremić: Zakon o nauci podstiče najbolje da odu

  Narodna stranka upozorila je danas da će izmene Zakona o nauci i istraživanju podstaći najškolovanije ljude koje Srbija ima da napuste zemlju i svojim znanjem doprinesu razvoju drugih država, koje u njihovo obrazovanje nisu ništa uložile.

 • Čanak: Crnoj Gori vratiti imovinu otetu 1918. Čanak: Crnoj Gori vratiti imovinu otetu 1918.

  Predsednik Lige socijadelmokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je činjenica da je posle 1918. godine praktično kompletna imovina Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) postala imovina Srpske pravoslavne crkve (SPC) i založio se za "ispravljanje istorijske nepravde" i za vraćanje oduzete imovine.

Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side