Bakić: Ovde će sukoba svakako biti, vlast je mafijaška i zarobila je državu
13.06.2019 Beograd

Bakić: Ovde će sukoba svakako biti, vlast je mafijaška i zarobila je državu

Bakić: Ovde će sukoba svakako biti, vlast je mafijaška i zarobila je državu Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Sociolog Jovo Bakić izjavio je da bez sile ova vlast neće otići zato što je "mafijaška u svojoj suštini".


On je naglasio za novi broj nedeljnika NIN da je mafija zarobila državu i da su građani u vlasti te mafije koja radi bukvalo šta hoće.

"Moje mišljenje je da će ovde sukoba svakako biti. Oni su zakonomerna posledica ponašanja vlasti. Čovek sedam godina vlada. Drži monologe iz večeri u veče, to su psihodrame, loša predstava. Ali problem je u nama. Šta mi radimo? Opozicija kaže nateraćemo ga na dijalog. Pa nećete! Mora da sazri vreme i onda će se stvari rešavati na drugačiji način", rekao je Bakić.

"Jurićemo", rekao je, "po ulicama tih nekoliko lupeža koji su opljačkali zemlju i zaluđivali narod".

"Potrebno je samo da deo njihovih sadašnjih pristalica shvati i prizna da su oni takođe deo opljačkanog naroda. Kada se to desi, a jednom će se desiti, onda će biti jurnjave po ulicama", rekao je Bakić.

Prema njegovim rečima, "petog okrobra 2000. godine bila su dva smrtna slučaja, ali nije bilo sukobljavanja među građanima".

"Neki su dobili grdne batine, probrani. I sada će biti probranih koji će dobiti grdne batine", rekao je Bakić.

On je rekao da nijedna revolucija nije podrazumevala da sve bude lako i glatko.

"Imate portugalsku Revoluciju karanfila, kada je vojska svrgla fašistički režim i uvela jednogodišnju diktaturu. Mislim da bi to i za Srbiju bilo preporučljivo. Tačno nakon godinu dana održani su potupno fer i slobodni izbori", naveo je Bakić.

On je rekao da parlament ne postoji.

"Od parlamenta su napravili štalu. Imate jednog poslanika koji muče i drugog koji buruče, ostali se smeju. To je štala. Nisu to poslanici, to su štetočine", rekao je Bakić za NIN.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 13.06.2019, 15:58h SRPSKI NACIONALNI INTERES

    SUKOBA NEĆE BITI, jer to odgovara radikalima i komunistima , koji ne žele u EU. Da bi Srbija u kratkom roku uvela EU standarde i ušla u EU , neophodno je da se obnovi Parlamentarna kraljevina po uzoru na skandinavske , gde Kralj ima protokolarnu funkciju, a vlast pripada narodu, tj neposredno izabranim predstavnicima u svim skupštinama (državnoj, pokrajinskim, opštinskim). Prethodno bi se u Srbiji formirale 4 RAVNOPRAVNE pokrajine bez državnih nadležnosti. Eventualne nove pokrajine bi bile takođe ravnopravne.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side