Bakić: Bojkotu neće smetati što će Paraćin i Šabac izaći na lokalne izbore
19.02.2020 Beograd

Bakić: Bojkotu neće smetati što će Paraćin i Šabac izaći na lokalne izbore

Bakić: Bojkotu neće smetati što će Paraćin i Šabac izaći na lokalne izbore Foto: prtscr ytb
Ništa bojkotu izbora širom Srbije neće smetati to što će Šabac i Paraćin izaći na svoje lokalne izbore, ocenio je u autorskom tekstu za beogradski list "Danas" arhitekta Dragoljub Bakić.

"Šabac svoju osvojenu slobodu mora da sačuva, i za to se ne pita (gradonačelnik Nebojša) Zelenović. Pitaju se građani Šapca i u njihovu rešenost sam se nedavno sam uverio", navodi on u danas objavljenom tekstu.

Bakić smatra da treba bojkotovati izbore za Skupštinu Srbije, dok da građani "u lokalnim sredinama imaju apsolutno pravo da stvari uzmu u svoje ruke i da pokušaju u svojim sredinama da izbore svoj građanski suverenitet".

"Gde god postoji mala nada da se to dogodi, teba pokušati", naveo je on i dodao da su prošle godine građani širom Srbije učestvovali u protestima, da su oslobođeni straha i da "udruženi u gradske frontove možda mogu da donesu promenu svojih života na bolje".

"Da je bilo malo mudrosti u delu opozicije udružene u Savez za Srbiju, trebalo je još na početku insistirati... da se izbori razdvoje i da se parlamentarni obave jedne nedelje, a naredne nedelje lokalni", smatra Bakić, uz ocenu da "možda još ima vremena za to".

On smatra i da sve što Šabac ima s gledišta urbanog i kvalitetnog života, Beograd nema. Građani Šapca "dišu filtriran i nezagađen vazduh, piju čistu vodu, selektiraju i recikliraju otpad, prečišćavaju fekalne vode, duž Save prave park od 300 hektara", nabrojao je Bakić, nagrađivani arhitekta s decenijama međunarodnog iskustva.

U Šapcu "svi roditelji znaju da mogu da upišu decu u vrtiće, svaki građanin može da dobije besplatan priključak na toplovodnu mrežu, za kulturu izdvajaju sedam odsto budžeta... i za sve to Šabac nije dobio nikakvu pomoć od Republike Srbije", naveo je Bakić.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side