Bajatović: Skočiću s mosta ako ne počnu radovi
26.09.2014 Novi Sad

Bajatović: Skočiću s mosta ako ne počnu radovi

Bajatović: Skočiću s mosta ako ne počnu radovi
Direktor JP 'Srbijagas' Dušan Bajatović izjavio je danas da će skočiti sa Žeželjevog mosta ukoliko uskoro ne nastave radovi na izgradnji tog mosta.

Bajatović je u Novom Sadu, odgovarajući na pitanje novinara o izazovu koji je uputio ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović da utiče da se popravi Žeželjev most u Novom Sadu, rekao da bi svi, ukoliko prave izazove, trebalo da ih usmere da oni budu korisni za građane.

"Ako mi ne dozvole da skočim s mosta, skočiću sa čamca, a to je, iskren da budem, mnogo bezbednije. Ali, uradiću sve da skrenem pažnju na to da se na mostu ne radi ništa", poručio je Bajatović.

Bajatović je podsetio da je odgovorio na izazov Mihajlovićke da svi direktori javnih preduzeća dobrovoljno daju krv, ali je rekao da se tada osećao kao "mečka Božana".

"Došao sam da dam krv. Tamo je bilo više od 400 studenata koji su isto čekali na red da to učine, a ja sam došao sam i pratile su me kamere kao da sam mečka Božana", rekao je Bajatović.

On je dodao da izazove poput "Čedinog posipanja ledom njegovog biračkog tela" ne treba raditi u svrhu samoreklamiranja.

"Šta, treba li ja sada da se zalijem ledom, da biste me vi slikali, a o mnogim ljudima se ne piše i ne slikaju se, a oni to svojim radom itekako zaslužuju", rekao je Bajatović.

Govoreći o Žeželjevom mostu Bajatović je kazao da će "stvarno skočiti sa njega" ukoliko radovi uskoro ne počnu.

On je pojasnio da je dobio uveravanja da će ti radovi uskoro početi.

Bajatović je rekao da je njegova želja kao lokalpatriote, da ukaže na to da u Novom Sadu postoji objekat od izuzetnog značaja, a na kojem se ne radi ništa.

"Znamo da je Žeželjev most naš uslov da dobijemo brzu prugu Budimpešta-Beograd, a dve godine se na tom mostu ništa ne radi. To nikako nije dobro i to je odgovornost i Republike i Pokrajine i Grada", rekao je Bajatović.

Prema njegovim rečima, poenta izazova nije u tome da se nađe "bolji čelendž od Čedinog", jer to, kako je ocenio, nije teško, već da se ukaže na problem i da se podstakne da se o tom problemu piše i radi na njegovom rešavanju.

On je uputio izazov svima, pogotovo rukovodećim ljudima u pokrajini, postavivši im pitanje šta je sa tunelom Fruška Gora, sa banatskom magistralom, sa još jednim mostom u Novom Sadu i sa ostalim infrastrukturnim projektima.

"Kao izazov postavljam pitanja ovima koji vode Vojvodinu. Zar mi, pored Dunava, železnice, auto-puta, univerziteta nismo u stanju da privučemo investicije za Novi Sad, nego da sve gravitira ka Beogradu", upitao je Bajatović, dodajući da Novi Sad ima najbolje uređenu industrijsku zonu u Srbiji.

autor: VS izvor: Tanjug
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 26.09.2014, 22:33h Oliver

    Sko-či! Sko-či! Sko-či! Sko-či! Sko-či!

  • 26.09.2014, 19:31h paja (1)

    A da skokneš do zatvora?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side