16.04.2016 | 12:20h ► 15:43h Knjaževac/Zrenjanin

B. Stefanović: Objavićemo tajne ugovore i preispitati doktorate

B. Stefanović: Objavićemo tajne ugovore i preispitati doktorate Foto: Beta/Saša Đorđević
Lider Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je danas u Knjaževcu da će preispitati i objaviti sve tajne ugovore i izvršiti reviziju sporazuma za projekat 'Beograd na vodi', saopštila je ta partija.

 

"Pokušaćemo da izvršimo reviziju štetnog projekta 'Beograd na vodi', a ako to ne bude bilo moguće, mi smo jedina partija koja je spremna da izvrši nacionalizaciju i da tu imovinu vrati građanima uz odgovarajuću kompenzaciju, jer se arapski partner jako dobro obezbedio kroz sporazum s vladom Aleksandra Vučića", rekao je Stefanović.

Govoreći o tom projektu, on je podsetio da je javni interes dat u ruke privatnog investitora bez tendera, poštovanja zakonske procedure i urbanističkog plana.

Osim toga, lider Levice Srbije najavio je i preispitivanje svih doktorata od 1981. do danas i dodao da neće dozvoliti da "oni koji nisu mogli da steknu diplome, a kupili su ih tako da obesmisle znanje i ljude koji su ih poštenim radom, zalaganjem i znanjem stekli".

 

Sramota što je decenijama loša pijaća voda u Zrenjaninu

Lider Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je danas u Zrenjaninu da je "bruka i sramota" što nijedna vlast do sada nije uspela da reši problem pijaće vode u tom gradu.

Stefanović je agenciji Beta rekao i da je Zrenjanin bio jedan od najvećih industrijskih i privrednih centara Jugoslavije, danas u tom gradu radi retko koje preduzeće.

"Građane Zrenjanina, kako sam danas čuo u neposrednoj komunikaciji sa njima, najviše tišti nedostatak posla, jer je ovo bio jedan od najvećih industrijskih i privrednih centara nekadašnje Jugoslavije. Danas retko koje preduzeće radi, a tamo gde i radi, plate su mizerne, bez zaštite na radu i sindikata", rekao je Stefanović.

On je kazao da je Levica Srbije jedina partija spremna na to da i država otvori fabriku, mada je dodao da država ne treba da upravlja preduzećima.

"Država nije loš vlasnik, ali je loš menadžer. Menadžment treba uzimati na konkursu, zaposliti vanpartijske ljude, dobro plaćene", ocenio je Stefanović.

Predsednik Levice Srbije je najavio da će na današnjem sastanku sa poljoprivrednicima iz Čente predstaviti program te partije za poljoprivredu koji predviđa povećanje subvencija, zabranu prodaje zemlje strancima i davanje mladim nezaposlenim poljoprivrednicima zemlje u zakup od 20 ili 30 godina po minimalnoj ceni.

"Želimo da omogućimo garantovanu otkupnu minimalnu cenu poljoprivrednih proizvoda i da kroz reviziju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP) zaustavimo nekontrolisan uvoz mesa i prerađevina i drugih proizvoda u Srbiju, što uništava naše proizvođače", kazao je Stefanović.

Levica Srbije će se zalagati i da se oživi i sačuva srednji sloj stanovništva u Srbiji, da se povećaju izdvajanja za školstvo, zdravstvo, administraciju, vojsku i policiju jer su to, kako je rekao, stubovi države.

"Ako se nastavi ovakvo smanjivanje plata i penzija od strane Vučićeve vlasti, srednji sloj će biti potpuno uništen, a bez njega nema ni ovog društva", rekao je Stefanović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side