ASNS traži od premijerke uvođenje hitnih mera za sprečavanje širenja epidemije u Srbiji
01.07.2020 Beograd

ASNS traži od premijerke uvođenje hitnih mera za sprečavanje širenja epidemije u Srbiji

ASNS traži od premijerke uvođenje hitnih mera za sprečavanje širenja epidemije u Srbiji Foto: Pixabay.com
Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) zatražila je danas od Vlade uvođenje hitnih mera da bi se sprečilo širenje epidemije koronavirusa.

Taj sindikat je u dopisu premijerki Ani Brnabić naveo da ih članovi svakodnevno obaveštavaju da je sve više obolelih građana i da je epidemije "ušla" u veliki broj fabika i ustanova.

Navedeno je da je poslednja dva dana oboleo veći broj radnika fabrike Zastava oružje, kao i da je "alarmantna situacija" u Beogradu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Vranju, Leskovcu...

Zatraženo je donošenje obavezujućih propisa o načinu organizovanju rada za sve poslodavce i strogo kažnjavanje onih koji krše propise, kao i zabrana rada svih ugostiteljskih objekata posle 20 časova i okupljanje više od 10 ljudi u zatvorenom prostoru.

Takođe je predloženo da se beplatno podele maske za višekratnu upotrebu građanima koji nemaju novac da ih kupe, a da država subvencioniše kupovinu maski sa višim nivoom zaštite.

ASNS smatra da država treba da hitno reši problem zaduženosti građana posle prestanka moratorijuma na otplatu kredita i da utvrdi posebne mere za radnike koji ostaju bez posla usled krize izazvane pandemijom.

Po oceni te asocijacije sindikata, potrebno je da javnost o stanju i posledicama pandemije dobija blagovremene i istinite informacije Vlade Srbije i njenog Kriznog štaba.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side